REZA ZARRAB'IN ÜNLÜ AVUKATI KONUŞTU; EV HAPSİ Mİ?

REZA ZARRAB'IN ÜNLÜ AVUKATI KONUŞTU; EV HAPSİ Mİ?

Amerika'da ilk duruşmasına çıkan Reza Zarrab'ın ünlü avukatı Brafman, gelecek duruşma için konuştu;


Dün New York’ta Manhattan Federal Mahkemesi’nde hakim Richard Berman’ın yüzüne okuduğu iddiaları kabul etmeyen Rıza Sarraf aynı hakim karşısına ikinci kez kefalet duruşmasında çıkacak.

SIKI BİR PAZARLIĞA GİRECEĞİZ

Amerika’nın en iyi ceza avukatlarından biri ve ünlülerin avukatı olarak tanınan Rıza Sarraf’ın avukatı Benjamin Brafman, dava sürecinde mahkemeyle sıkı bir pazarlığa gireceğinin ilk sinyallerini Amerika’nın Sesi’ne yaptığı özel açıklamada verdi.

Daha önce kefalet karşılığında da serbest bırakılmayacağı iddia edilen Rıza Sarraf’ın avukatı Brafman’ın umudu ve beklentisi ise makul bir kefalet bedeli ödenerek müvekkilinin serbest bırakılması.

MAKUL KEFALET

Kısa bir süre içerisinde yapılması beklenen kefalet duruşmasına hazırlandıklarını belirten Brafman, “Müvekkilim Rıza Sarraf’ın serbest bırakılıp tutuksuz yargılanması için mahkemenin makul bir kefalet bedeli talep etmesini ümit ediyoruz,” dedi.

SAVUNABİLİR DURUMDAYIZ

Avukat Brafman, New York’ta başlayan davanın ilk duruşmasısonrasında Amerika’nın Sesi’ne yaptığı özel açıklamada, mahkeme sürecini değerlendirdi ve mahkemeden beklentilerini açıkladı.

Brafman, Rıza Sarraf ilk kez görüştüğü belirterek, “Sarraf hakkında açılan davadaki iddiaların kendi açımızdan savunulabilir bir durumda olduğuna inanıyoruz. Ayrıca Rıza Sarraf’ın en sonunda New York’ta olmasından da mutluluk duyuyoruz çünkü onu bu süren davada burada savunabileceğiz,” dedi.

Kefalet karşılığında serbest bırakılıp tutuksuz olarak yargılanması konusunda da ise Brafman, “Bir taraftan kefalet talebimizle ilgili duruşmaya hazırlanıyoruz. Ümit ettiğimiz şey ise, mahkemenin Rıza Sarraf’ın serbest bırakılıp tutuksuz yargılanması için makul bir kefalet bedeli talep etmesi,” diye konuştu.

KEFALET PAKETİ

international+monetary+fund+director+arrested+rzeqxfx_bcxl.jpg

Mahkemeyi izleyen New York Barosu avukatı Cahit Akbulut da, Sarraf’ın on gün içerisinde yapılması beklenen kefalet duruşmasıyla ilgili Amerika’nın Sesi’ne yaptığı açıklamada avukatlarının hakim karşısına bir kaç ayrı seçenekten oluşan bir kefalet paketiyle çıkmaya hazırlandıklarını söyledi. Akbulut, “Sarraf’ın avukatları kefaletle serbest bırakılması için bir paket hazırlayacaklar. Hazırladıkları bu paketle mahkemenin karşısına yeniden kefaletle serbest bırakılması için talepte bulunacaklar. ‘Niçin müvekkilimizi içeride tutuyorsunuz? Biz size gerekli garantileri verelim serbest bırakın’ diyecekler. ‘Ne teminat istiyorsunuz biz size vermeye hazırız’ diyecekler. ‘Paraysa para’ diyecekler ama burada paranın bir faktör olacağını sanmıyorum. Maddi durumundan dolayı onu karşılayacaklarını düşünürler,” dedi.

ELEKTRONİK PRANGA İLE EV HAPSİ

Amerikan adalet sistemi için en önemli noktanın Sarraf’ın kaçmaması ve Amerika sınırları içerisinde kalması olduğunu belirten Akbulut, “Sarraf için avukatların hakime sunacağı paketin içerisinde değişik seçenekler de olabileceğine işaret etti, Akbulut, “Bu dava sürecinde bir ev hapsi olabilir. Sarraf, Manhattan’da bir evde veya başka bir yerde bir elektronik pranga aracılığıyla kontrol edilerek serbest kalabilir.

TAMAMEN HALKİMİN İNSİYATİFİNDE

Bu tamamen hakimin kararı çerçevesinde ama şu ana kadar gördüklerimle ilgili davanın seyri ve mahkemenin havasına göre böyle bir karar alınabilir diye düşünüyorum. Tabi bunu konuşmak için çok erken önemli olan avukatların hakime kefalet paketinde ne sunacakları. Belki de önceden bir konuşmaları bile olmuştur. Aynı gün başvuruyla birlikte kefalet duruşması yapılacak. Hakim kefalet talebine ‘evet’ veya ‘hayır’ diyecek. Bu kefalet duruşmasında Rıza Sarraf da hazır bulunacak”

SAVCI NE DEDİ

New York Güney Bölgesi Savcısı Preet Bharara, mahkemenin ardından New York’ta çete suçlamasıyla gözaltına alınan 120 kişiyle ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına çok sayıda Türk gazetecinin katılmasıyla Bharara’ya yöneltilen soruların çoğu da Sarraf’ın sabah saatlerinde yapılan duruşmasıyla ilgili oldu.

ŞU AŞAMADA YORUM YAPAMAM

Türk gazetecilerin davanın seyriyle ilgili sorularını yanıtlayan Bharara, davanın sürdüğünü sabah saatlerinde yapılan ilk duruşmada ikinci duruşmanın 16 Haziran’da yapılması kararı alındığını belirterek, “Bu dava bizim federal sisteminin sürecine göre ilerlemeye devam edecek. Bu süreçle ilgili, bunun ötesinde bir yorum yapamam” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı