REZA ZARRAB'IN SAVCISINDAN YENİ YOLSUZLUK DOSYASI

REZA ZARRAB'IN SAVCISINDAN YENİ YOLSUZLUK DOSYASI

17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonunun kilit ismi Reza Zarrab'ı tutuklayarak Türkiye gündeminin başköşesine yerleşen ve inmeyen New York Savcısı Preet Bharara Amerika'da başka bir yolsuzluk soruşturması ile gündemde.

Miami’de tutuklanan 17-25 Aralık yolsuzluk iddialarının kilit ismi Rıza Sarraf ilgili soruşturma başlatan New York Güney Bölgesi Savcısı Preet Bharara’ nın hedefinde New York Belediye Başkanı olduğu iddia edildi. Amerikaninsesi sitesinden, Can Kamiloğlu'nun haberine göre, Savcı Preet Bharara’nın ofisinin, New York Belediye Başkanı Bill de Blasio’nun seçim kampanyasına destek veren bazı emlak yatırımcılarını sorguladığı öne sürüldü.

YEREL MEDYANIN GÜNDEMİNDE

New York yerel medyasının haberlerine göre, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ajanları ve savcı Preet Bharara’nın ofisinde görevli savcıların, Başkan de Blasio’nun seçim kampanyasına yüklü bağışlar yapan bazı emlak yatırımcılarını yolsuzluk iddiasıyla sorguladıkları iddia ediliyor.

HEDEFTE BELEDİYE BAŞKANI VAR

CBS Televizyonu muhabiri Marcia Kramer kendi kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Savcı Bharara’nın ofisinin, Belediye Başkanı de Blasio’nun kampanya faaliyetlerini incelemeye aldığını; nasıl para topladığı konusunda aralarında kampanyanın mali işlerindem sorumlu Ross Offinger’in de bulunduğu emlak sektöründeki bazı kişileri sorguladığını duyurdu.

YASALARA UYGUN ŞEKİLDE PARA TOPLADIK

Haberlerin ardından de Blasio’nun kampanya sözcüsü Dan Levitan, iddiaların asılsız olduğunu öne sürerek “Kampanyada toplanan bağışların yasalara uygun bir şekilde yapıldığından eminiz” dedi. Savcı Bharara’nın sözcüsü James Margolin ise yorum yapmayı reddetti.

NY POST'TA MANŞETE ALDI

New York Post gazetesi de soruşturma iddiasıyla ilgili haberini birinci sayfasından tam sayfa olarak ‘Preet (Bharara) de Blasio’yu araştırıyor’ başlığıyla yayımladı. Gazete, Savcı Preet Bharara’nın seçim kampanyasında para toplama yöntemleri ve para toplamak için düzenlenen etkinlikleri araştırdığını öne sürdü.

44bab576-b491-4e39-91e7-1799ac819151_w640_s.jpg

New York yerel medyasının haberlerine göre Belediye Başkanı de Blassio’nun kampanya ile ilgili bazı yolsuzluk iddialarının bazılarının New York Emniyet Teşkilatını da (NYPD) kapsadığı belirtildi. Bazı emlak sektörü yatırımcılarının, istedikleri bazı şeyler karşılığında kent emniyetinde bazı üst düzey görevlilere hediyeler verdikleri, çeşitli tatil ve seyahat faturalarını ödedikleri iddia edildi.

Medya emlak sektörüyle bağlantılı bazı yatırımcı kişilerin isimlerini ve de Blasio’nun kampanyasına yaptığı bağışların miktarını da yayınladı.

Kaynak:Haber Kaynağı