REZA ZARRAB'IN DURUMUNDA BELİRSİZLİK

REZA ZARRAB'IN DURUMUNDA BELİRSİZLİK

ABD'de tutuklu yargılanmaya başlayacak olan Reza Zarrab'ın kefalet duruşması için başvuru yapılmadığı ortaya çıktı.

İran'a karşı uygulanan ABD ambargosunu delme, banka sahteciliği yapma ve kara para aklama suçlamaları ile ABD'nin Miami kenti havalimanından ülkeye giriş yapmak isterken gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemede tutuklanan Rıza Sarraf'ın kefalet başvurusu gecikti.

HAKİMLE UZLAŞMA ARIYOR

Bu gelişmenin anlamını yorumlamaya çalışan hukuçular şu iddiayı ileri sürüyor. "Zarrab'ın avukatı davanın hakimi ile bir uzlaşma aralığı bulmadan kefalet başvurusu hakkını kullanmak istemiyor. Önce Hakimin kafasındaki kefalet miktarını ve iddianemeye karşı bakış açısını anlama gayretinde" deniliyor.

STRATEJİ SAVAŞI

DHA haberine göre, halen New York, Manhattan'da Metropolitan Hapishanesi'nde tutuklu bulunan Sarraf'ın avukatı Benjamin Brafman, 27 Nisan'da yapılan ilk duruşmada, Sarraf'ın kefaletle serbest bırakılması için 10 gün içerisinde mahkemeye başvuru yapacaklarını söylemişti.

NEDEN BEKLETİLİYOR

Bugüne kadar herhangi bir kefalet başvurusunun yapılmadığı öğrenilirken, Avukat Benjamin Brafman, yaptığı açıklamada söz konusu başvurunun ‘önümüzdeki hafta veya ondan sonraki hafta’ olabileceğini söyledi.

Rıza Sarraf, ilk duruşmada kendisine yöneltilen suçlamaları avukatı Brafman aracılığıyla kabul etmemişti. Sarraf, 16 Haziran'da yeniden yargıç karşısına çıkacak.

Kaynak:Haber Kaynağı