REZA ZARRAB'DAN BÜYÜK SÜRPRİZ

REZA ZARRAB'DAN BÜYÜK SÜRPRİZ

Dinh’in, Sarraf davasında savunma ekibinde yer alacağına dair resmi dilekçeleri de dava dosyasına girdi.

ABD'de tutuklu bulunan AKP'nin oyları ile mecliste soruşturmasının kapatılmasına karar verilen  17 Aralık Yolsuluk ve Rüşvet operasyonunun kilit ismi Reza Zarrab tutuklu bulunduğu cezaevinden büyük operasyonlara imza atıyor. Amerikaninsesi sitesinin haberine göre Zarrab kendisini savunan ekibe eski bakan yardımcısı olan bir savcıyı ekledi.

BÜYÜK SÜRPRİZ

New York’ta devam eden Rıza Sarraf davasında sürpriz gelişmeler yaşanıyor. Sarraf, kendisini savunan ABD’nin önde gelen ceza avukatlarından Benjamin Brafman’a ek olarak, New York Güney Bölgesi Başsavcısı Preet Bharara’nın üniversite yıllarından beri en yakın arkadaşı Amerikan Eski Adalet Bakan Yardımcısı Viet Dinh’i savunma avukatı olarak tuttu. Dinh’in, Sarraf davasında savunma ekibinde yer alacağına dair resmi dilekçeleri de dava dosyasına girdi.

VİETNAM ASILLI

Vietnam asıllı göçmen bir ailenin çocuğudinh,eski adalaet bakan yardımcısı, olan Dinh ve Bharara üniversite yıllarından beri çok yakın iki arkadaş olarak biliniyor. Dinh, Sarraf’ın diğer avukatı Brafman ve ekibiyle birlikte çalışacak.

Sarraf davasında iki yakın arkadaşın birinin iddia makamında, diğerinin de savunma makamında bulunacak olması dava sürecini daha da ilginç bir hale getirdi.

ÜNİVERSİTEDEN BERİ SÜREN DOSTLUK

Harvard Üniversitesinde birlikte okuyan ikili sabahlara kadar yaptıkları hukuk ve siyasi tartışmalarla tanınıyor. Demokrat Partili Bharara’nın aksine yakın arkadaşı Dinh karşıt görüşlü bir Cumhuriyetçi.

İkilinin yakın arkadaşlıklarının üniversite yıllarından beri sürdüğü halen devam ettiği ve ailecek görüştükleri biliniyor.

2001 yılında Başkan George W. Bush tarafından Adalet Bakanlığı Yardımcısı olarak atanan Dinh bu görevini 2003 yılına kadar sürdürdü. Dinh, Avusturalyalı medya patronu Rupert Murdock’un sahibi olduğu News Corp’ta yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor.

BHARARA EN YAKIN ARKADAŞIM

2012 yılında Time dergisinin dünyada en etkili yüz kişisi arasında gösterdiği Bharara’nın dergideki özgeçmiş ve tanıtım yazısı da Bharara’nın en yakın arkadaşı Dinh tarafından kaleme alınmış.

Dinh, en yakın arkadaşı Bharara için Time dergisinde kaleme aldığı yazıda “Üniversiteye başladığım ilk günden beri en yakın arkadaşım” diye söz ediyor.

GURUR DUYACAĞIM

Bharara’nın yönettiği New York Güney Bölgesi Savcılığı'nın başarılarında övgüyle söz ediyor. Din, Bharara için“Onun başarılarıyla yaşadığım sürece gurur duyacağım. O bir kahraman. Doğruları arayan gerçek bir hukuk adamı” diyor.

Cumhuriyetçilerin seçimleri kazanması halinde Dinh’in yeniden üst düzey bir göreve getirilmesi bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı