REZA ZARRAB MAHKEMEDE KONUŞURSA BU OLACAK

REZA ZARRAB MAHKEMEDE KONUŞURSA BU OLACAK

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonları sırasında tutuklanarak bir süre ceza evinde yatan Reza Zarrab'ın ABD yargısında başına gelecekleri tutuklatan savcı açıkladı.

Rıza Sarraf Amerika'nın Miami şehrinde tutuklandı. Peki Amerika yargısı ne öngörüyor? Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Avukat Akın Atalay bundan sonra olacak şeyleri sıraladı.

İŞTE REZA'NIN BAŞINA GELECEK ŞEYLER

Türkiye’de 17 Aralık rüşvet operasyonunda yakalanıp bir süre hapis yattıktan sonra serbest kalan Rıza Sarraf, Miami’de İran yaptırımlarını ihlal ederek ederek ABD’yi dolandırmak, bankacılık sahtekârlığı ve karapara aklama suçlamalarından tutuklandı.

Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı ABD kanunlarına göre Savcı Preet Bharara'nın izleyeceği yolu anlattı.

TWİTTER HESABINDAN YAPTIĞI AÇIKLAMA

"ABD yargı sisteminde savcıyla işbirliği yapar, suçun bütün boyutlarıyla çözümüne yardımcı olursan pazarlık/uzlaşma sistemi var. Anladınız... ABD'de mahkumiyetlerin çoğu savcı-sanık pazarlığıyla veriliyormuş. Ne sanıklar çıkıyor, neler neler anlatıyordur?

Atalay son tweetinin eklentisinde Amerika Birleşik Devletleri Ceza Hukuku Uygulaması'nda savcı ve sanık pazarlığının içeriğini paylaştı.
 

screenshot_2.jpg

RIZA SARRAF'A YÖNELTİLEN SUÇLAMALAR

ABD'li kaynaklar, Sarraf'ın, ABD'nin yaptırımları altında olan İran'a yüz milyonlarca dolarlık para akışı sağladığı, bankacılık sahtekarlığı ve karapara aklama suçlamalarıyla tutuklandığını bildirdi.

Bankacılık sahtekârlığından 30 yıl

Yaptırımları ihlal etmekten 20 yıl

Karapara aklamaktan 20 yıl

ABD'yi dolandırmaktan 5 yıl

TUTUKLAMA İSTEYEN SAVCIDAN AÇIKLAMA

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarının kilit ismi Rıza Sarraf, ABD'nin Miami kentinde gözaltına alınıp, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Sarraf'ın tutuklanmasını isteyen Preet Bharara, Twitter'daki hesabından konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Bharara, "Rıza Sarraf çok yakında Manhattan'daki mahkeme odasında, Amerikan adaletiyle yüzleşecek" ifadelerini kullandı.

23-003.jpg

SAVCININ TWEETİNE YÜZLERCE YANIT

Savcı Bharara'nın tweeti, sosyal medyada kısa sürede en çok paylaşılanlardan biri oldu. Binlerce kişinin paylaştığı tweete, Türkiye'den yüzlerce yanıt gelmesi dikkat çekti.

Kaynak:Haber Kaynağı