REZA ZARRAB DAVASINDA ÇOK KONUŞULACAK TANIK

REZA ZARRAB DAVASINDA ÇOK KONUŞULACAK TANIK

Reza Zarrab'ın ABD'de tutuklu bulunduğu davada işler giderek Türk siyaseti için karışmaya başladı.

ABD'de tutuklu bulunan 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonununun kilit ismi Reza Zarrab'ın kefaletle serbest bırakılması konusunda tutuklayan savcı ve avukatlar arasında savaş büyük hızı ile sürüyor.

Avukatların ileri sürdüğü serbest bırakılma kanıtlarına karşı Savcı Bharara'nın sunduğu yeni kanıtlar giderek Türkiye siyasetinin içine girmeye başladı.

Ortaya atılan iddialar içerisine şimdide Hakan Fidan adı karışmaya başladı. ABC Gazetesinin Haberdar'dan İlhan Tanır'a dayandırdığı haberin ayrıntıları şok edecek cinsten. 

TÜRKİYE'DEN ŞAHİTLER KİMLER

Karartılan rüşvet ve yolsuzluk çarkının en kritik ismi Sarraf'ın ABD'de devam eden davasında savcı Bharara'nın elinde Türkiye'den de şahitler var. ABC'nin güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiye göre bu kaynak Erdoğan ve AKP ile iç içe ve tanıdık bir isim

DUBAİ'DEN 7 TANIK

ABC GAZETESİ-ABD'de tutuklu bulunan Rıza Sarraf’ın davasında elde edilen yeni bilgilere göre savcı Preet Bharara'nın elinde tapeler, banka hesaplarının yanı sıra Türkiye, İran ve Dubai'den 7 tanığın olduğu Haberdar’dan İlhan Tanır’ın haberinden öğrenildi. 

ERDOĞAN'A ÇOK YAKIN

Bu 7 tanık arasında Türkiye'den yer alan bir kişi AKP iktidarında ile üst düzey bir ilişkiye sahip. Ayrıca bu kişi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da çok yakın...

Söz konusu haberin ardından yaptığımız araştırmalar ve ulaştığımız kimi kaynaklar  Erdoğan’a ve AKP yönetimine yakın bu tanığa dair özellikleri aktardılar. Anlatılan özellikler ise bizi bir isim üzerine yoğunlaşmaya itti.

SURİYE'DE DESTEKLENEN ÖRGÜTLER VE PARA TRAFİĞİ

Öncelikle bu tanığın ifadelerinin AKP ve Erdoğan’ın Sarraf üzerinden Suriye başlığına dair de önemli şahitlikleri olduğu belirtiliyor. AKP-Erdoğan kliğinin Suriye’deki cihatçı örgütleri nasıl finanse ettiğine dair tanığın elinde önemli deliller olduğu ifade ediliyor.

Ayrıca, söz konusu tanığın İran’a uygulanan ambargonun delinmesi sürecindeki para döngüsü tezgahının hazırlanmasına dair şahitliğinin de oldukça kritik olduğunun altı çiziliyor. Bahsi geçek şahit için Türkiye’deki rüşvet çarkından haberdar olduğu ve bizzat bu süreçte yer alan yöneticilerle ilişkili ve elinde 17-25 Aralık sürecinde de ortaya çıkmamış kanıtlar olduğu söyleniyor.

HAKAN FİDAN İSMİ ÖNE ÇIKIYOR

hakan-fidan.jpg

Söz konusu tanığa dair verilen en kritik bilgi ise Sarraf’ın Türkiye’den ‘sağ çıkmaması’ gerekirken sağ çıkmasını sağlayan ve ABD’ye güvenle ulaşması için gerekli önlemleri alan bir karakter olduğu yönünde.  

ABC’nin ulaştığı kaynaklar AKP içinde bu kadar etkin ve Erdoğan’a bu kadar yakın kaynağın ismini doğrudan vermeseler de anlattıkları özellikler bizi bu şahit için en kuvvetli adayın Hakan Fidan olduğu fikrine yöneltti.

DAVUTOĞLU KRİZİNDE ÇOK KONUŞULMUŞTU

Özellikle Ahmet Davutoğlu ile AKP ve Erdoğan arasında yaşanan gerilim esnasında Davutoğlu ve diğer muhaliflerin yanında yer aldığı bilinen Fidan’ın görevden alınmamasının ve hala istenmemesine rağmen Erdoğan’ın yanında tutulmasının sebebi de bu ihtimali kuvvetlendiriyor. Kısa süre önce görevden alındığı ve Tokyo’ya Büyükelçi olarak atandığı haberleri ardından bunun yalanlanmasında da bu durumun etkili olabileceği ihtimali söz konusu. 

Kaynak:Haber Kaynağı