REZA SARRAF NE KADAR VERGİ ÖDEDİ

REZA SARRAF NE KADAR VERGİ ÖDEDİ

“Bunlar aslında vergi ödüyorlar ama paralel vergi dairesine, Erdoğan’a yatırıyorlar”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 17 ve 25 Aralık soruşturmalarında adı geçen işadamlarının vergi rekortmenleri listesinde yer almayışını, “Bunlar aslında vergi ödüyorlar ama paralel vergi dairesine, Erdoğan’a yatırıyorlar” diye değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, soruşturmanın kilit ismi Rıza Sarraf’ın ortak olduğu şirketlerin ne kadar vergi ödediğini de açıkladı.

‘Sansürün sorumlusu Cemil Çiçek’tir’

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, 17 Aralık sonrası istifa etmek zorunda kalan dört eski bakan hakkındaki soruşturma önergesi görüşülürken Meclis TV’nin yayında olmamasını eleştirdi.  Kılıçdaroğlu, “Fezlekeler görüşülürken niye sansür getiriyorsunuz? Bunun sorumlusu, TBMM’yi yöneten kişidir. Yani Cemil Çiçek’tir. Parlamento’yu halka kapatmak diye bir şey olabilir mi? İnternetteki yayını engellemeye çalışıyorsunuz” dedi.

’17 Aralık süreci 12 Şubat 2007′de başladı’

CHP lideri 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının başlangıcına ilişkin önemli bir iddia da ortaya attı. Sürecin, 12 Şubat 2007′de Kapıkule’de arama yapılan bir tırda 202 kilo eroin ele geçirilmesiyle başladığını savunan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“17 Aralık’ı, 17 Aralık olarak görmemek lazım. Nasıl başladı acaba bu süreç? 12 Şubat 2007 Kapıkule’de bir tır yakalanır. 202 kilo eroin bulunur. Tabutların altına yerleştirilir. X- Ray cihazından saptanamaz. Bir köpek olayı aydınlatıyor ve eroini yakalıyor. Büyük rakam çıkınca olay araştırılıyor. Kapalıçarşı’da bir döviz bürosu ile bağlantısı olduğu saptanıyor. Döviz bürosundan çok yüksek paraların kayıt dışı sirküle edildiği belirleniyor. Yargıca müracaat ediliyor Bunun üzerine dinleme kayıtlarına başlanılıyor. 17 Aralık, sürecinin başlangıcı burasıdır.”

‘Vergiyi paralel vergi dairesine yatırıyorlar’

 

Sözü, Maliye Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde  açıkladığı vergi rekortmenleri listesine getiren Kılıçdaroğlu, 17 ve 25 Aralık soruşturmalarında adı geçen işadamlarının hiçbirinin söz konusu listede yer almadığına dikkat çekti. Soruşturmanın kilit ismi Rıza Sarraf’ın “Cari açığın yüzde 15′ini ben kapattım” sözlerini hatırlatan CHP lideri, Sarraf’ın ortak olduğu şirketlerin ne kadar vergi ödediğini açıkladı.

Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı rakamlara göre Sarraf’ın ortağı ya da sahibi olduğu şirketlerden; Royal Denizcilik 7 milyon TL, Royal Holding 360 TL, Volgan Gıda 1 milyon 300 bin TL, Safir Altın 1 milyon 900 bin TL vergi öderken, Royal Mobilya, Arca Otelcilik ve Sarraf’ın havacılık şirketi ARE hiç vergi ödememiş.

Kılıçdaroğlu bu durumu, “Bunlar aslında vergi ödüyorlar ama vergi dairesinden ödeyeceklerinden haberleri yok. Vergiyi paralel vergi dairesine Erdoğan’a yatırıyorlar” sözleriyle yorumladı.

Kaynak:Haber Kaynağı