Reyhanlı'daki patlamalarla ilgili yeni görüntüler

Reyhanlı'daki patlamalarla ilgili yeni görüntüler

Ortalığı savaş alanına çeviren patlamaların hemen ardından cep telefonuyla kaydedilen görüntüler yaşanan vahşeti de gözler önüne seriyor. 

Bir tarafta alev alev yanan araçlar, diğer tarafta harabeye dönen binalar... Ve cehennemi andıran 'o yerde' belki annesini, belki arkadaşını ya da hiç tanımadığı bir insanı kurtarmak isteyen insanlar.

İşte, tarihe kara bir leke olarak düşen o anlarda insanlığın korku ve çaresizlik çığlığı.


REYHANLI KATLİAMINA TÜRKÜ YAPTILAR 

Reyhanlı İlçesi'nde 11 Mayıs'ta meydana gelen patlamalarda 51 kişinin hayatını kaybettiği vatandaşların arkasından 'Reyhanlı'ya Ağıt' adında türkü bestelendi. Sözünü Elif Kaplan'ın yazdığı türkünün müziğini yerel bir müzik grubu olan Grup Volkan yaptı. 'Reyhanlı'ya Ağıt' türküsüne, olayın fotoğrafları ile yakınlarının fotoğrafları da eklenerek hazırlanan bir de klip hazırlandı. 'Ağla masum çocuklara ağla Reyhanlı/Bu gün kara gün, kara bağla Reyhanlı...' sözlerinin nakaratta yer aldığı türkü, sosyal paylaşım sitesinde büyük ilgi gördü. 

Ağıtın söz yazarlığını yapan Elif Kaplan, "Arkadaşımla otururken, Reyhanlı'da yaşanan bu katliam gibi saldırıyı unutturmamak gerektiğini düşündük. Bunun için ne yapabileceğimizi tartışırken, ellerini havaya kaldırıp yakarışta bulunan annenin fotoğrafı beni çok etkilemişti. İşte o zaman, o fotoğrafa bakarak ağıtın sözlerini yazdım. Arkadaşım Ömer Şener de, ağıtın bestesini yaptı" diye konuştu.

Ali Parlak adlı bir vatandaş ta, Reyhanlı'da ölen insanlar anısına 'Reyhanlı'ya Ağıt' isimli şiir yazıp, paylaştı: 'İki Bin On Üç’ün Mayıs ayında, / Canlar cansız kaldı canlı yayında Bir ayağı koptu biri mayında; / O da canevimden koptu kopacak, / Az kaldı kıyamet koptu kopacak. / Anneler gününde öldü anneler. / Kalbini ikiye böldü anneler. / Hani ya gül açan güldü anneler? / Kan kırmızı güller koptu kopacak, / Az kaldı kıyamet koptu kopacak. / Reyhanlı reyhandı kan gölü şimdi, / Dumandan sayılmaz kaç ölü şimdi? / Sırıtır karşımda p.ç d.lü şimdi. / Dilim yuvasından koptu kopacak, / Az kaldı kıyamet koptu kopacak. / On Bir Mayıs günü çekildi perde, / Meydan mahşer yeri alev göklerde, / İnsan Hakkı diyen köpekler nerde? / Bir çocuk bacağı koptu kopacak, / Az kaldı kıyamet koptu kopacak. / Mazlumların ahı inletir arşı! / Kan gölüne döndü pazar ve çarşı… / Mazlumlar bir avuç zalime karşı. / Zalimlerin ipi koptu kopacak, / Az kaldı kıyamet koptu kopacak. / Canlar cayır cayır kömürleştiler! / Vicdansız yürekler demirleştiler!