Reyhanlı’da ‘silah dolu tır’ iddiası

Reyhanlı’da ‘silah dolu tır’ iddiası

Hatay Reyhanlı yolu üzerinde durdurulan tırda çok sayıda silah ve mühimmat olduğu ancak jandarmanın arama yapmasına izin verilmediği iddia edildi.

Hatay İl jandarma Komutanlığı ekipleri, İHH’ya ait bir tır ile silah taşındığı ihbarı üzerine harekete geçti. Reyhanlı Yolu üzerinde durdurulan tırda çok sayıda silah ve mühimmat olduğu ancak jandarmanın arama yapmasına izin verilmediği öne sürülüyor. Tır’da, İHH il Müdürü’nün yanı sıra 2 MİT çalışanının bulunduğu da iddia ediliyor.
İhbar gelmiş

Edinilen bilgiye göre, Jandarma İmdat hattını arayan bir kişi, Hatay’dan Kilis’e doğru giden İHH’ya ait tır ile silah ve mühimmat taşındığını söyledi. Sevkiyatın yapılacağı aracın plakası ve dorsesinin de verildiği ihbarı bildiren jandarma, savcılığın talimatı üzerine yol kontrol noktasında Tır’ı durdurdu. Tır’da Suriye’ye sevk edilmek üzere depolanan silahların bulunduğu ancak araç içerisinde MİT görevlilerinin de bulunduğu, İçişleri Bakanlığının Hatay Valiliğine verdiği talimatla Jandarmanın Tır’a el koymasını engellediği iddia ediliyor. Yine iddialara göre, eski bir bakan da devreye girerek Jandarma’ya baskı yaptı ancak elinde mahkeme kararı bulunan jandarma, silah yüklü tır’ı henüz MİT’e teslim etmedi.

CHP’liler olay yerine gitti
Jandarmanın elinde mahkeme kararı bulunmasına karşın arama yapmasına ise izin verilmediği, Araç içerisinde İHH il müdürü ile 2 MİT çalışanının bulunduğu, MİT çalışanlarının, aracın kendi kontrollerinde olduğu gerekçesiyle jandarmayı engellediği belirtiliyor. Öte yandan haberin duyulması üzerine CHP’li Hatay Milletvekillerinin olay yerine doğru yola çıktığı öğrenildi. CHP’li Mevlüt Dudu, Twitter hesabından, arama yapılmasına izin verilmeden Tır’ın bırakıldığını duyurdu.

Jandarma’ya gelen ihbar:

• 01 Ocak 2014 günü saat 16.00 sıralarında insani yardım malzemesi taşıdığı kılıfıyla içi silah dolu bir TIR Hatay’ın Reyhanlı ilçesinden Kilis iline doğru yola çıkacağı,

• Sevkiyatın yapılacağı aracın plakasının 06 BR 8860 olduğu, dorsesinin ise 06 DE 3290 olduğu.


Hürriyet'in haberine göre, TÜRKİYE’den Suriye’ye insani yardım taşıdığı ileri sürülen TIR’da yapılan aramada askeri mühimmat, hücum yelekleri, elektronik cihazlar ve bazı yaşam malzemeleri ele geçirildi, iddiası yer aldı...


Kaynak:Haber Kaynağı