Reyhanlı'da ölenler için duygu dolu anma

Reyhanlı'da ölenler için duygu dolu anma

Ferhat Dervişoğlu/Reyhanlı

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde 52 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırılarda hayatını kaybedenlerin aileleri, olayın meydana geldiği caddede yürüyüş yapıp, yakınlarının öldüğü yere karanfiller bıraktı. 
 
Geçen 11 Mayıs'ta meydana gelen terörist saldırıda yaşamını yitiren Oğulcan Tuna'nın ailesi ve yakınları, Fidanlık Mahallesi'ndeki evlerinin önünden, patlamalara sahne olan Atatürk Caddesi'ne kadar yürüyüş yaptı. Ellerinde bayraklar, Atatürk posterleri ile ölenlerden Oğulcan Tuna, Koray Cüneydioğlu, Hacı Selim Arslan ve Abdo Sürer'in fotoğraflarını taşıyan yaklaşık 50 kişi, ikinci patlamanın olduğu PTT binasına ulaştı. Ölenlerin yakınları, saygı duruşunda bulundu, ardından Kuran'ı Kerim okundu, dualar edildi. Ölenlerin anısına yere 200 adet kırmızı karanfil bırakıldı. 
 
Oğulcan Tuna ve Koray Cüneydioğlu'nun yazdığı şiirler okundu. Ölenlerin yakınları adına konuşan Sait Avcı, bir daha böyle bir olayın yaşanmaması temennisinde bulunarak, sorumluların bir an önce adalet önünde hesap vermesini istedi. 
 
KORAY'IN ANNESİ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ
 
19 yaşında ölen Koray Cüneydioğlu'nun annesi Emire Cüneydioğlu, patlamanın olduğu yere karanfil bırakırken gözyaşlarına boğuldu. Yakınlarının güçlükle sakinleştirmeye çalıştığı Emire Cüneydioğlu, oğlunun askere gitmek üzere hazırlık içinde olduğunu söyleyerek, "Seni askere gönderecektim" diye ağıt yaktı. Küçük kardeşi Alem ise annesi ile birlikte olay yerinde ağladı. 
 
OĞULCAN'NIN BABASI KONUŞAMADI
 
Aynı yerde yaşamını yitiren Oğulcan Tuna'nın babası Ahmet Tuna ise gözyaşlarına hakim olamadı ve konuşmada güçlük çekti. Yürüyüş sırasında 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları atılırken, ölenlerin yakınları 'Oğulcan Tuna ölümsüzdür', 'Savaşa hayır', 'Şehitlerimiz ölmedi', 'Unutma unutturma', 'Abdo hoca ölümsüzdür', 'Koray Cüneydioğlu'nu unutmadık, unutturmayacağız', 'Yaşasın halkların kardeşliği' pankartları taşıdı. 
 
Duygu dolu anmanın ardından grup olaysız dağıldı.