Reyhanlı Vahşetini Kim Yarattı ?

Reyhanlı Vahşetini Kim Yarattı ?

Reyhanlı'da ki patlama anını bu videoya kaydedenler kimler? Hüsnü Mahalli açıklıyor ?

TÜRKİYE BU PATLAMA İLE SARSILDI

Bu gün öğlen 13 :55 sularında Reyhan2lıdan gelen haber Türkiye'yi sarstı. İlk açıklananlara göre Reyhanlı'da birbirinin peşi sıra 4 patlama meydana gelmiş ve bir çok kişi yaralanmıştı. Haberartı Türk'ün de ajanslardan alıntı yaptığı ilk haber bu şekildeydi. Ancak saatler ilerledikçe meydana gelen patlamanın büyüklüğü ve kayıpların her geçen saat içinde katlanarak arttıydı. 

İÇİŞLERİ BAKANI GÜLER'İN İLK AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Muammer Güler Şanlı Urfa ziyareti sırasında yaptığı ilk resmi açıklamasında olayın 2 ayrı bomba yüklü araç ile gerçekleştirildiğini ve 4 ölü 22 yaralı bulunduğunu ölü sayısının ise artmasından endişe edildiğini duyurdu. Medya tam bu haber görüntülerini yüklemişti ki ajanslar Başbakan'ın kısa açıklamasını yayınladı. Başbakan biraz önce Bakanı'nın duyurduğu 4 ölü 22 yaralı haberini bir anda 5 le çarpmış ve 20 yakın ölü var açıklaması yapmıştı. Peşinden Muammer güler'de başbakanı nı doğrulayan açıklamayı yaptı. Malesef ölü sayımız 20 dir dedi.

KATLANARAK ARTAN ÖLÜ SAYISI

Basın kuruluşları ve TV kanalları haber bantlarını ve manşetlerini durmaksızın değiştirmek zorunda kaldılar. Sipiker ölü sayısını 20 olarak verirken, alttan 40 ölü bandı geçiyordu. Akşam saatlerinde yerel basından yeni ve daha ayrıntılı görüntüler gelmeye başlayınca ve dünya basını ölü sayısının en az 40 olduğunu açıklayınca, Başbakan yardımcısı devreye girdi. Beşir Atalay Ölü Sayısı 40 ve yüzün üzerinde yaralı tedavi görüyor açıklaması yaptı. Bu haberin yazıldığı anda ise, son düşen haberde ölü sayısının 43 e yükseldiği şeklinde oldu.

SALDIRIYI KİM GERÇEKLEŞTİRDİ ?

Olayın duyulmasının ardından, saldırının failleri konusunda başta başbakan Erdoğan olmak üzere temkinli açıklamalar yaptılar. Başbakan ilerleyen saatlerde eklemeler yapacağı ilk açıklamasında süreci sabote etmek isteyenler diye meçhul bir hedef gösterdi. Kimler ve hangi süreç sabote edilmek istenmişti net değinmedi. Aynı açıklamanın bir benzerini Berlin'de bulunan Dıişleri bakanı Ahmet Davutoğlu yaptı. Davutoğlu açıklamasın da yine hedefi belirsiz saldırganlara sert tepki gösterdi. Saldırıyı kınadı. Bazı sosyal medya kuruluşlarının paylaştığı görüntülerde açıklama yapan Davutoğlu'nun gülümser ifadesine yoğun tepkiler geldi.

NATO VE RUSYA'NIN AÇIKLAMASI 

Dünya ve Ortadoğu gündemini bir hayli mesgul edeceği şimdiden belli olan Reyhanlı saldırısının ardından henüz 4-5 saat geçmiştiki NATO'dan bir açıklama geldi. Nato genel Sekreteri tam olmasa da saldırının arkasında Suriye'nin olabileceği imasında bulundu. Ardından nato resmi sitesin de manidar bir yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada olayın failleri net isimlendirilmeden kınanıyor, ancak Nato'nun Türkiye'nin yanında olduğuna parmak basılıyordu. Bu net desteğin hemen ardından Başbakan yardımcısı Beşir Atalay olay yerinde yaptığı inceleme sonrası, olayın faillerinin Suriye EL Muhaberat'a bağlı bir örgütün olduğunun belirlendiği açıklamasını yapıyordu. Ya da öyle bir açıklama yapmıştı ki basın mensupları bu şekilde yorumluyordu. Rusya ise bu açıklamanın tam tersi bir açıklama yaparak Suriye2nin suçlanmasının anlamsız olduğunu, üzerinde anlaşılan görüşme masası seçenekler yerine askeri müdaheleyi gündemde tutmak isteyenlerin işi olduğunu ima etmti.


BEŞİR ATALAY "SURİYE SINIRI RİSKLERE AÇIK"
 
Beşir Atalay faili belirlemişti ama çekinceli olduğu, kuşkuda oladuğu yanlarıda açıklamasına ekliyordu.
Patlamanın olduğu aracın Suriye plakalı olup olmadığı sorusu üzerine Atalay şöyle konuştu: "Şu anda çeveresindeki araçlarda parçalanmış. Motorundan başka bir şey görünmüyor. Netleşsin ondan sonra açıklama yapılır. Bundan önce de benzer durum yaşandı sınırda. Çok fazla Suriyeli sığınmacılarımızın yaşadığı bir yer. Olayda, Suriye boyutuna önem vermek gerekiyor. İlçede son durum sakin. Şiddetli yağıştan dolayı vatandaşlar evlerine girdi. İlçeyi boşaltma gibi bir durum söz knousu değil. Geçen seferki patlamadan dolayı olağanüstü önlemler alınmıştı. Yapılacak araştırmalardan sonra nasıl olduğu açıklanacaktır. Suriye sınırı çok hareketli risklere açık. Cilvegözü olayından sonra sıkı tedbirler vardı. Araştırmalardan sonra aracın dışarıdan gelip gelmediği de açığa çıkacak" dedi. 

ORTADOĞU UZMANI HÜSNÜ MAHALLİ'NİN TÜYLER ÜRPERTEN AÇIKLAMASI

Hafta sonu olmasına karşın tüm medya dikkatini Reyhanlı'ya vermiş ancak çok fazla da öne çıkarmaktan ürker pozisyonda normal yayın akışı içerisinde günü kurtarma çabasındaydı. Bir çok TV normal şarkı türkü ve dizi programlarını devam ettiriyor aralarda Reyhanlı haberlerini veriyordu. Oysa Reyhanlı da durum hiç te gösterildiği gibi değildi. Olayın vahşet boyutu birbirinin peşi sıra Sosyal Medya da paylaşılıyor ve vatandaşlar olup bitenden ancak akşam saatlerinde haberdar oluyordu. Uğur Dündar'ın yeni başlayan TV kanalı ARTI 1 de haberi doğru yama çabasında uğraşıp duruyordu. Özlem Gürses'in sunduğu haber programında konu ile ilgili çeşitli konuklar görüşlerini ve tahminlerini açıklıyordu. Canlı yayına Özlem Gürses Ortadoğu konusunda saygın bir uzman olan Hüsnü Mahalli'yi konuk etti. Programa bağlanan mahalli çok ilginç olan gözlemlerini anlattıktan sonra, "olayın arkasında kim var? sorusuna tüyler ürperten bir yanıt verdi ve belge gösterdi.

HÜSNÜ MAHALLİ'YE GÖRE OLAYIN ARKASINDA KİM VAR VE KANITI

Hüsni Mahalli, kendinden önce yayına bağlanan CHP Hatay Milletvekili Nebioğlu'nun söylediklerine ekleme yaparak, bu olaydan kimin menfaati olduğunu sordu? Ve bir video yayınından bahsederek, patlama anının görüntülerinin yayınlandığını, o görüntülerde Suriye Muhalefetine bağlı Özgür Suriye Ordusu'nun Arapça konuşmalarının bulunduğunu ve bu görüntüleri yayınladıklarını söyledi. Hüsnü Mahalli açıklamasını şöyle tamamladı. Soruyorum bu saldırıyı Suriye Hükümeti organize ettiyse, Özgür Suriyue Ordusu patlama anını ve yerini nerden biliyordu? Nasıl haberdar olmuş ve görüntüye çekmiş yorumlar yapmıştı. Bu saldırının amacı ve faili bellidir. Amaç Suriye'de yeniden başlayan tarafların barış görüşmelerinin engellenmesi ve Suriyeye saldırının gerçekleşmesidir. Yorumları yaptı. Haber Artı Türk yine özgür ve yansız haberciliğine bir halka ekliyor ve Hüsnü Mahalli2nin sözünü ettiği videoyu yorumlarınıza sunuyor.