Reyhanlı sansürü kalktı

Reyhanlı sansürü kalktı

Reyhanlı'da meydana gelen patlamaların ardından getirilen yayın yasağı Hatay 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı ile kaldırıldı.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen bombalı saldırıların ardından getirilen yayın yasağı kaldırıldı. Yasağın kaldırılması kararını Hatay 1. Ağır Ceza Mahkemesi verdi. Mahkemenin kararı üzerine Reyhanlı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Reyhanlı'da meydana gelen patlamayla ilgili olarak Reyhanlı Sulh Ceza Mahkemesi tarafıdan verilen yayın yasağı kararının itiraz üzerine kaldırıldığına ilişkin yazı RTÜK'e gönderildi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na gönderilen yazıda, Reyhanlı Sulh Ceza Mahkemesi'nin, “olay yerine ve olayda ölen ve yaralananlara ilişkin ve olay içeriğine ilişkin her türlü sesli ve görüntülü yazılı ve görsel medyadaki yayınlar ile internet ortamındaki bu kapsamdaki bilgilerin CMK. md. 153 vd. maddeleri gereğince yayınlanmasının ve gösterilmesinin yasaklanmasına, karar verdiği” hatırlatıldı. Yapılan itiraz üzerine Hatay 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin itirazı kabul ederek Reyhanlı Sulh Ceza Mahkemesi'nin 2013/584 değişik iş sayılı kararının kaldırılmasına karar verildiği bildirildi.(M.İ)