REUTERS'TEN ERDOĞAN'I ÇOK KIZDIRACAK 1 KASIM HABERİ

REUTERS'TEN ERDOĞAN'I ÇOK KIZDIRACAK 1 KASIM HABERİ

Dünyaca ünlü ajans Reuters'ın tüm dünyada finans merkezlerinin en ciddiye aldığı ajans olarak yayınladığı bu haberin anlamı Türk Ekonomisi için kara bir geleceğin habercisi olarak yorumlandı.

 

İngiliz haber ajansı Reuters, Metropoll tarafından yapılan ve AKP'nin tek başına iktidar olamayacağını öngören seçim anketini haberleştirdi.

REUTERS; AKP TEK BAŞINA HÜKÜMET KURAMIYOR

İngilizlerin en tanınmış ve dünya çapında ünlü ajansı reuters'in verdiği bu haber Erdoğan için kara bir haber olsa da Türkiye içinde büyük önem taşıyor.

AKP İÇİN EN OLUMLU ANKETİ BAZ ALDIĞI HALDE

Reuters’in haberine göre Metropoll tarafından yapılan anket, AKP’nin oyunun %40.9′dan %41.4′e çıktığını gösteriyor. Ancak ankete göre AKP, 1 Kasım seçimlerinin ardından da tek başına hükümet kuramıyor. Reuters'in en büyük özelliği dünyadaki tüm finans odaklarına ülke finans piyasaları ile ilgili bilgi toplaması  olauyor.

1 KASIMDAN SONRA DAHA BÜYÜK BİR KRİZİN HABERİ

Ünlü bir haber Ajansı olmasına rağmen gelirlerinin büyük bir çoğunluğunu dünyada finans işi yapan kuruluşlara ülkelerin ekonomik durumları ile ilgili bilgiler sağlamaktan elde ediyor. Finans çevrelerine göre Reuters'in AKP'nin beklediği gibi 1 Kasımdan sonra'da iktidar olamayacağını ilan etmesi, aynı zamanda mevcut ekonomik krizin Kasım'da çok daha içinden çıkılmaz hale geleceğinin işareti.

2 500 KATILIMCI İLE YAPILMIŞ

7 Haziran’dan beri AKP’nin ilk kez mecliste çoğunluk sağlayamadığı belirtilen haberde, CHP’nin %27.3 oy alacağı, MHP’nin .3′de olduğu, HDP’nin oyunun ise olduğu söyleniyor.
Haberde anketin 2-5 Eylül’de 2 bin 540 katılımcıyla yapıldığı aktarılıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı