REKTÖRDEN SKANDAL DAVETİYE

REKTÖRDEN SKANDAL DAVETİYE

Manisa Celal Bayar Üniversitesi, yaklaşan rektörlük seçimleri öncesinde bastırdığı davetiyeyle "eğitim öğretim yılı açılış töreni" ve "Deneysel Fen Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi" açılış töreni programında bakın ne var.

 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi, yaklaşan rektörlük seçimleri öncesinde bastırdığı davetiyeyle "eğitim öğretim yılı açılış töreni" ve "Deneysel Fen Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi" açılış töreni programında, "Protokol Konuşmaları"nın dışında, AKP Manisa Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber'e özel konuşma yeri açtığını duyurdu. Rektörün bu davranışı muhalefet tarafından tepki ile karşılandı. CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, davetteki skandal ayrım için şöyle konuştu:

ÜNİVERSİTE ÖZERKLİĞİNİ HİÇE SAYAN
 
"Rektörlük seçimleri öncesinde AKP'nin belli Manisa Milletvekilleri, üniversite özerkliğini hiçe sayan açıklamalarıyla, seçimlerde oy kullanacak akademik kadrolara ders vereceğini sanıyor. Özgür iradelerini koruyarak, öğrencilerin, kentimizin, bilimin ve toplumumuzun sorunları üzerine kararlılıkla düşündüğünü bildiğimiz öğretim kadrolarımıza doğrudan ya da dolaylı yoldan siyasi mesaj verme kaygısı, son 1 aydır AKP Manisa Milletvekillerinde artmaya başladı. "

20141017_172111-1-001.jpg

YÖNETİMİ ELDE TUTMA GAYRETLERİ İÇİN 

Öğretim üyelerini şu görüşte, bu yönelimde diye etiketleyerek hem yönetime, hem de akademisyenlere belli adayları tarif ederek oy verme çağrısı yapıyorlar.
 Yargıda ve emniyette denediklerini, şimdi Manisa'da, üniversite rektör adayları ve akademisyenlere siyasi baskılar yoluyla yapmayı deniyorlar. Rektörlük ise, bir davetiye bastırıyor, AKP Manisa Milletvekili Sayın Recai Berber'e protokol konuşmalarının dışında ayrı bir zaman tanıyor ve davetiyelerde hiç sıkılmadan ayrı bir konuşma başlığı açtığını duyuruyor.

ARINÇ'A ALIŞMIŞTIK AMA 

Biz, Manisa'da Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç'a bazı programlar için ayrılan gereksiz konuşma sürelerine alıştık da, Meclisin Plan Bütçe Komisyonu Başkanına Deneysel Fen Bilimleri Uygulama Araştırma Merkezi açılışında özel konuşma yaptırarak neye hizmet ediyorsunuz?

20141017_172313-1-001.jpg

BAKAN TAKLİDİ YAPARAK 

Sayın Berber, bir türlü bakan olamadı, içindeki üzüntüyü anlarız ama rektörlük seçimleri öncesinde Bakan taklidi yaparak ayrı konuşma yapmasını kendi mi istedi, Sayın Rektörün özel bir isteği mi bu?
 
Sayın Rektör, tekrar aday olmayı tercih etmiş, saygı duyarız. Ne var ki, üniversitenin akademik bağımsızlığını ve idari özerkliğini hiçe sayarcasına davranmış, protokol konuşmaları içinde Sayın Recai Berber'e söz verme olanağı varken, şimdi ayrı başlıklar altında konuşmalar yaptırılarak, siyasetçiler yoluyla üniversitede kime mesaj verilmek isteniyor?

BAKAN OLDUDA HABERİMİZ Mİ YOK 

Sayın Recai Berber acaba bakan oldu ya da bir bakanın koltuğuna geçici olarak oturdu da bizim mi haberimiz olmadı? Mecliste bir komisyon başkanına protokolden ayrı bir konuşma yaptırılmasındaki amaç, hem akademik yıl açılışında hem de araştırma merkezi açılışında öne çıkarılmasındaki hedef nedir?

Rektörlük seçimleri öncesinde yönetim, üniversiteye mesaj verme kaygısı mı güdüyor? Hükümetin muhalif herkesi fişleme, etiketleme ve her özgür akademisyene yol yön çizme, ders verme ayıbına, Rektör Sayın Mehmet ​Pakdemirli de mi uydu? Sayın Rektör sırtını bir yerlere yaslayarak mı koltuğunu koruma telaşına düştü?

AKP MİLLETVEKİLLERİ RESMEN SEÇİM ÇALIŞMASI İÇERİSİNDELER
 
Protokolde uygun görülürse konuşturulabilecek bir siyasetçiye ayrı konuşma süresi ayrılması, ne nezakete ve protocol kurallarına, ne de üniversite özerkliğine uygundur…
 
Manisa'nın AKP'li Vekilleri, üniversitemizin kadroları arasında hangi rektör adayına oy verileceğine dair kulis yürütmeyi bıraksın da, ilçelerimizdeki fakülte ve meslek yüksekokulu sorunlarını dile getirdiğim zaman Bülent Arınç'ın bana yazdığı olumsuz yanıtlara bir baksınlar… Manisalı AKP Milletvekilleri hocalara gölge etmesin de kampus içine kurulan pahalı özel yurtlarla cebinden parası alınan, uzak devlet yurtlarına adeta sürgüne yollanan öğrencilerimizin barınma sorununa biraz ilgi göstersin.

ÜNİVERSİTE SİYASETİN ARKA BAHÇESİ DEĞİLDİR
 
Siyasetçilerin üniversiteyi arka bahçe gibi gördüğü günler, Türkiye'ye ve Manisa'ya çok şey kaybettirdi. Biz, Manisa'da kısır siyasetle daha fazla zaman kaybedemeyiz. Siyasetçilerin üniversite içine dönük muhalif görüşlere karşı talimat verircesine konuştuğu, tehditler savurduğu, rektör adaylarını yanlarında gezdirdiği ortamda, özgür seçimler darbe yer. AKP kadroları, gündemleri başkayken, ne öğrenci sorunlarını, ne akademik uzmanların zam talebini, ne de üniversite özerkliğini konuşabilir."

Kaynak:Haber Kaynağı