REİNA KATLİAMINDA SON DAKİKA GELİŞMESİ

REİNA KATLİAMINDA SON DAKİKA GELİŞMESİ

İstanbul Ortaköy'deki terör saldırısına ilişkin gözaltına alınan 11 şüpheli tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Son dakika habere göre, şüpheliler içinde saldırganın eşi de bulunuyor.

İstanbul Ortaköy'de gece kulübü saldırısını düzenleyen Abdulkadir Masharipov’un eşinin de aralarında bulunduğu 11 şüpheli tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Savcılığın sevk yazısında, saldırganın eşi yakalanmadan bir gün önce çocuğunun IŞİD militanlarınca kaçırıldığı, saldırganın eşinin de eylemden önceden haberdar olduğu belirtildi.

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı tarafından yılbaşı gecesi Ortaköy’deki gece kulübüne  

düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 11 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirilen 11 şüpheli, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "silahlı terör örgütü üyeliği" ve "kasten öldürmeye yardım" suçlarından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

EŞİNİN KOD ADI ORTAYA ÇIKTI

Savcılığın sevk yazısında tutuklanması talep edilen şüphelilerden saldırgan Abdulkadir Masharipov’un eşi Zarina Nurullayeva’nın yakalandıktan sonra gerçek kimliğini gizleyerek Fatıma Abdurrahim kod ismini kullandığı belirtildi.

SALDIRGANLA BULUŞMAK İÇİN NAKLEDİLDİ​

Sevk yazısında, şüpheli Nurullayeva’nın, birlikte saklandıkları şüpheliler Rakhnamo Zaıdzhankızı ve Gulsuya Tlegenova ile birlikte, Esenyurt’ta bulunan Yabancı Terörist Savaşçılar (YTS) evinden kaçışlarının sağlanması ve saldırgan Masharipov ile buluşmalarının temini için şüpheli Bakhtiiar Abdurashıdov tarafından Pendik‘te bulunan YTS evine nakledildiği anlatıldı.
 

IŞİD TERÖRİSTLERİ SALDIRIDAN BİR GÜN ÖNCE ÇOCUĞU KAÇIRMIŞ

Şüpheli Zarina Nurullayeva’nın, kolluk güçlerince yakalanmadan bir gün önce barındırıldığı YTS evine gelen kimliği tespit edilemeyen iki IŞİD militanınca saldırgan ile olan ortak erkek çocuklarının tespit edilemeyen YTS evine götürüldüğü kaydedilen sevk yazısında, "Şüpheli Zarina Nurullayeva, Reina eyleminin planlanması ve gerçekleştirilmesinde aktif rol oynayan soruşturma kapsamında tutuklanan ‘Yusuf’ kod adlı İlyas Mamaşaripov’un ailesi ile birlikte eylem tarihine kadar aynı konutta Başakşehir ilçesinde 20 gün birlikte kalmıştır" denildi.

"SALDIRGANIN EŞİNİN EYLEMDEN ÖNCEDEN HABERİ VAR"

Yılbaşı gecesi saat 01.30 sıralarında şüphelinin eşinin, Reina saldırısı sırada soruşturma kapsamında tutuklanan İlyas Masharipov’un eşi Marhaba Abduloeva’ya ‘Buralarda kalırsanız zarar görürsünüz’ diyerek konuttan ayrıldığı ifade edilen yazıda, "Şüpheli bunun ardından IŞİD militanlarınca 

Esenyurt’taki YTS  

evine götürülmüştür. Şüphelinin gerçekleştirilen eylemden önceden bilgi sahibi olduğu anlaşılmıştır" ifadelerine yer verildi.

REİNA SALDIRISI

Yılbaşı gecesi 01:15'te İstanbul'un Beşiktaş ilçesindeki Ortaköy semtinde bulunan Reina adlı gece kulübüne yeni yıl kutlamaları sırasında silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda 39 kişi hayatını kaybetti, 70 kişi ise yaralandı.

Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD) bir gün sonra saldırının sorumluluğunu üstlendiğini açıkladı. Saldırının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında 14 kişi gözaltına alınmıştı. 2011 yılından beri Türkiye'de bulunan Özbek asıllı saldırgan Abdulkadir Mashapirov, 17 Ocak 2017 tarihinde İstanbul Esenyurt'ta bir sitede güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonla ele geçirilmişti.

 

mynet

İlgili Haberler