RedHack'e bilgi sızdırdığı iddia edilen o asker hastanede!

RedHack'e bilgi sızdırdığı iddia edilen o asker hastanede!

'Kızıl Hackerlar' olarak bilinen bilgisayar korsanları grubu Redhack'ın, Jandarma İstihbarat Daire Başkanlığı'na ait Reyhanlı saldırısıyla ilgili belgeleri Twitter üzerinden yayınlanması üzerine başlatılan soruşturma kapsamında jandarma çavuş Utku Kalı gözaltına alınmıştı. Avukatlarının askeri cezaevinde yapılan muayenelerle ilgili bulunduğu suç duyurusu üzerine bugün elleri kelepçeli olarak cezaevi aracı ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne getirildi.
 
Kalı'nın avukatları, askeri cezaevinde yapılan muayenelerde müvekkillerinin yanında askerle birlikte ve elleri kelepçeli muayene edildiğini ve çırılçıplak soyulduğunu iddia ederek Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı'na doktorlar ve askeri görevliler hakkında şikayette bulundu. Başvuruda konuya sivil savcılığın bakması istendi. Bugün elleri kelepçeli olarak cezaevi aracı ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirilen Utku Kalı, burada Adli Tıp bölümünde sivil doktorlarca muayene edilmesinin ardından yeniden cezaevine götürüldü.
 
AVUKATLIĞINI KIZKARDEŞİ YAPIYOR
 
Utku Kalı’nın ablası Ceren Kalı da, avukatlarından biri. Ceren Kalı, Twitter hesabından sık sık Utku Kalı’yla ilgili bilgileri ve gelişmeleri paylaşıyor. Bugün Utku Kalı’nın hastaneye getirilmesiyle ilgili de yorum yapan Kalı, gönderdiği tweette “O kelepçe elbet çıkacak.. Utku'yu aylar sonra ilk kez görmek...” diye yazdı.
 
25 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Sivas Asker Cezaevi'nde 24 Mayıs'tan bu yana tutuklu bulunan Utku Kalı. hakkında Sivas 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığı Askeri Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin, devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin belgeleri açıklama suçlarını zincirleme işlediği gerekçesiyle TCK'nın 326 ve 43'üncü maddeleri uyarınca 25 yıla kadar hapis cezası istendi. Askeri Mahkemeye sunulan iddianamenin kabulü bekleniyor.