RedHack YÖK'ü hackledi

RedHack YÖK'ü hackledi

RedHack gece yarısı YÖK'ün web sitesine saldırdı. Hacker grubu aralarında gizli ibaresi bulunan binlerce dökümanı ele geçirdi. Redhack bu belgeleri yayınlamaya başladı.

Cnn Türk'ün haberine göre, Hacker grubu RedHack YÖK'ün web sitesine saldırdı.

YÖK'ün Elektronik Paylaşım Sistemi ebys.yok.gov.tr'i hackleyen grup aralarında gizli ibaresi bulunan binlerce dokümanı ele geçirdiklerini ve içlerinde YÖK'e yapılan ihbarlar dahil birçok dosyanın yer aldığını iddia etti.

RedHack, yılbaşı gecesi YÖK'ün resmi sitesine bağlıinternet eğitim sayfası olan ide.yok.gov.tr'ye saldırı düzenlemiş ve kendi afişlerini yayınlamıştı.

RedHack'in YÖK'e saldırısı kısa sürede Türkiye'de trend topic oldu.

RedHack'in yayınladığı ve YÖK'e ait olduğu belirtilen belgeler arasında Atatürk Orman Çiftliği arazisinin konut ve iş merkezi yapılmak üzere satışa çıkarılmasından, çeşitli üniversitelerde yapılan yolsuzluklarla ilgili "gizli" damgası vurulmuş belgelere kadar çok sayıda döküman bulunuyor.

Soruşturma başlattı

YÖK ise, 60 binden fazla belgesini ele geçirerek internette yayınlayan Redhack hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Yükseköğretim Kurulu, özel bir güvenlik sistemine sahip olmasına rağmen nasıl hacklendiğini ortaya çıkarmak için de kendi içinde soruşturma başlattı. 

Yayımlanan belgelerin YÖK'e ait olduğunu doğrulayan YÖK kaynakları, resmi bir açıklama yapmaktan kaçındı.