RedHack Turkcell'i de Hackledi! Bakın Ne İçin?

RedHack Turkcell'i de Hackledi! Bakın Ne İçin?

RedHack Turkcell i Hackleyerek tüm çalışanlarının telefon numaralarını dağıttı...

Kızıl Hacker grubu RedHack, dün gece 5651 sayili "internet'e sansür yasasi" nı protesto etmek amacıyla bakan ve milletvekillerinin kişisel cep telefonu numalarını dağıtmıştı. Bunun üzerine Turkcell, olaydan hemen sonra kitlenen numaraların yerine yeni numalara vererek bir önlem aldı.
Fakat RedHack'in hedefi haline geldi! Redhack Turkcell'i hackleyerek bu sefer de Turkcell Global-Bilgi Cağrı Merkezindeki 4164 çalışann telefon numaralarını ve şirket içi dahili numaralarını dağıttı...

İşte RedHack'in O Açıklaması:





Canlar, dostlar, yoldaslar,

Dun gece 5651 sayili "internet'e sansur yasasi" gorusuldugu dakikalarda grubumuz tarafindan yapilan yayinlanan bakan milletvekili vb telefon snumaralari ve saldirilar neticesinde bircok milletvekili ve bakanlarin telefonlari kitlenmis bu kitlenme sonucunda toplanti bugune ertelenmisti.(Bkz: http://www.turk-internet.com/portal/yazigoster.php?yaziid=45384 )

Bu olaydan hemen sonra Turkcell firmasi tarafindan gece gec saatlerde yeni numaralar verilerek ve kismen bir onlem gelistirecek filtre uygulamalari yapildigi gozlenmistir. Dun bakanlarin yani sira Bilal Erdogan'dan Rasim Ozan'a kadar bircok hirsizinin numaralarini vermis, hesap sorun demistik. Fakat Turkcell Global Bilgi Mekezi calisanlari, bu hirsizlara gecenin o vaktinde yardim etmeyi bir gorev bilmislerdir.

Buradan bu hirsizlari ve onlari koruyan GSM firmasini uyariyoruz: Sansur insanlik sucudur, bu sucu savunanlar hedefimizdedir.

Bu sebeple "sadece ufak bir uyari" olarak, Iktidara yardim ederek "yeni numara" tahsis eden Turkcell calisanlarini numaralarini ve sirket ici kisa numaralarini yayinliyoruz. Simdi kendi numaralarini degistirsinler..

Not: Olayla ilgisi olmayan Turkcell calisanlari tenzih ederiz.. Eger sucu olmayanlarin telefonlari yayinlanmissa kusura bakmasinlar bu sayede yeni numara alirlar :)

Not2: Sansur yasasi hakkinda goruslerimizi ogrenmek icin:

Halk icin Hack RedHack Nush ile uslanmayani etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanin hakki REDHACK'tir REDHACK 1997'den bu yana OTEKILERIN yaninda..

Turkcell Global-Bilgi Cağrı Merkezindeki 4164 çalışann telefonları ve şirket içi kısa numaraları;

Bunlarıda mı değistireceksiniz şimdi :)



(NOT: RedHack'in yayınladığı telefon numaralarını Anayasanın 20. Maddesindeki, Özel Hayatın Gizliliği çerçevesinde haberimize koymuyoruz) http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/anayasa.maddeler?p3=20



@eyraeyup



Kaynak:Haber Kaynağı