Redhack MİT'in hesap bilgilerini yayımladı

Redhack MİT'in hesap bilgilerini yayımladı

.

RedHack’ın Twitter hesabından yaptığı açıklamaya göre Türkiye’nin büyük bir bölümünün bilgilerinin bulunduğu Turkcell, Vodafone ve TTNET’e sızarak kullanıcı bilgilerine ve evraklarına erişti. MİT ve emniyete ait bilgileri de açıklayan RedHack, “Eylemimizi, Korkmayanlara ve Ali İsmail Korkmaz’a adıyoruz” dedi.

Redhack, bazı telekomünikasyon şirketlerinin sistemlerine girerek üye bilgilerini ve bunlara ait kayıt evraklarını ele geçirip internette yayınladı. RedHack'in yayımladığı belgeler arasında bakanlıklar, emniyet ve MİT'in de TTNET kayıtlarındaki üyelik bilgileri yer aldı. TTNET’ten elde edilen bilgilerin bir kısmını yayımlayan Redhack'in Turkcell ve Vodafone’dan elde edilen bilgileri de ilerleyen saatlerde yayımlaması bekleniyor.

Redhack'in konuyla ilgili açıkalması şöyle:

“Eylemimiz; TTNET-Vodafone-Turkcell sistemlerindeki üye bilgilerinin ve bunlara ait kayıt evraklarının 'sızma' sonucunda ele geçirilmesidir. Bu adamlar sizden bilgi ve evraklarınızı alıyor ama bunları koruyamıyor. Bizler sınırlı imkanlarla bunları ele geçirebiliyorsak Ülkenin %90 nından fazlasının bilgi ve evraklarının olduğu bu sistemlere daha kimler erişip nasıl kayıtlar alıyordur. Ülkenin İstihbarat-Emniyet ve Adli mercilerinin bilgilerinin ve evraklarının nasıl korunamadığına tanık olacağınız bir örnekle başlıyoruz. İlk olarak TTNET kayıtlarındaki Ankara’daki Bakanlıklar-MİT-Emniyet üyelik bilgilerini paylaşıyoruz. İnsanların Kişisel bilgilerini yayınlamayacağımızdan ötürü sadece sızmaya delil olacak verileri yayınlamaya özen gösteriyoruz. Ülkeyi sömüren,zarar veren kişilerle devam edeceğiz. Bunların dışında kişisel bilgileri paylaşmayacağız. Yayınlayacağımız bilgiler için incelemelerimiz sürüyor. Emniyet-İstihbarat-Hak hukuk dışına çıkan Adliye ve Ordu görevlileri hedefimizdesiniz. Bu eylemin amacı; Kimsenin saklanamayacağı ve hiç bir sistemin %100 korunamayacağını göstermektir.”


Kaynak:Haber Kaynağı