Redhack bu sefer N.Ç. için hackledi

Redhack bu sefer N.Ç. için hackledi

Önce emniyeti ardından da YÖK'ü hack'leyince gündeme oturan RedHack bu kez de Yargıtay'ı 'hack'ledi. Hack'in gerekçesi N.Ç. kararı.

Kendilerini ‘Kızıl Hackerlar’ olarak adlandıran hacker grubu RedHack, 2002′den bu yana Türkiye’nin gündeminde bulunan N.Ç. davası nedeniyle Yargıtay’ın sitesini çökertti. Siteye erişim sağlanamıyor.

RedHack üyeleri, Yargıtay’ın www.yargitay.gov.tr sitesini çökerttiklerini belirten grup, N.Ç. kararı açıklanmasından kısa bir süre sonra tepkisini bu şekilde gösterdi.

RedHack’in 12 kişilik çekirdek kadrosunda yer alan, twitter üzerinde açıklama yapan hacker, “Yargıtay’ın N.Ç. kararına karşılık cevabımız çökertildi ve hizmet dışı… N.Ç. gibi bilemediğimiz belkide yüzlerce bacımızın akan gözyaşlarının her bir damlası için ateşinize bir odun atacağız.” açıklamasında bulundu.

RedHack, adaletin işlemediğini belirterek böyle bir eylem kararı aldıklarını açıkladı. Hacker grubu, bu eylemi gerçekleştirirken yurtdışından da destek aldı.

Adaletin olmadığı yerde Anarşi Başlar! diyen grup, #RedHackNÇiçinVuruyor hashtag’i ile twitter’de eylemi duyurdu.

AÇILDI GERİ KAPANDI

RedHack’in hack’i duyurmasından bir süre sonra www.yargitay.gov.tr adresi yeniden açıldı ancak RedHack bir kez daha saldırarak siteyi kullanılamaz hale getirdi. Bir süre kapalı kalan site ardından yeniden yayına geçti.