Red Hack'ten Mafya + Cemaat + Yolsuzluk + Aşk Belgeleri

Red Hack'ten Mafya + Cemaat + Yolsuzluk + Aşk Belgeleri

İşte Redhack belgelerinde yer alan Akdeniz Üniversitesi’ne yönelik 4+4’lük iddialar…

 
Mafya + cemaat + yolsuzluk + aşk!
 
İşte Redhack belgelerinde yer alan Akdeniz Üniversitesi’ne yönelik 4+4’lük iddialar…
 
Yusuf Yavuz
Redhack’ın yayınladığı YÖK belgeleri arasında yer alan Akdeniz Üniversitesi’ne ait dosyalarda, CHP Milletvekili İlhan Cihaner’in bir süre önce meclise taşıdığı yolsuzluk iddialarının belgeleri de ortaya çıktı. Redhack’ın geçtiğimiz hafta yayınladığı Akdeniz Üniversitesi belgelerinde, yolsuzluk, mafya, cemaat ve üst düzey yöneticilere yönelik ‘yakın ilişki’ iddiaları dikkat çekiyor.
 
CİHANER’İN İDDİALARININ BELGELERİNİ REDHACK ELE GEÇİRDİ
Hacker grubu Redhack’ın siber saldırıyla YÖK’ten ele geçirdiği gizli belgelerdeki iddialar üniversiteleri sarsmaya devam ediyor. Redhack’ın geçtiğimiz hafta yayınladığı Akdeniz Üniversitesi’ne ait belgelerin arasında, CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner’in geçtiğimiz ay bir gensoru önergesi hazırlayarak meclis gündemine taşıdığı yolsuzluk iddialarına ait belgeler de yer alıyor. Redhack belgeleri arasında, üniversiteyle ilgili ‘ihaleye fesat karıştırmak’ iddiaları üzerine 2010’da Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan ancak 21 Mart 2012 tarihinde kovuşturmaya gerek olmadığına karar verilen soruşturma dosyası da bulunuyor.
 
DAVALAR NEDEN HEP AYNI MAHKEMEYE DÜŞÜYOR
Cihaner, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten Akdeniz Üniversitesi’ndeki yolsuzluk iddialarını yanıtlamasını istediği gensoru önergesinde, rektör Kurtcephe’nin ev aldığı inşaat firmasına üniversitenin inşaat işlerinin verilmesi, 800 bin liralık yeni makam aracı ve rektörlükle ilgili iddiaları soruşturan Cumhuriyet Savcısı’nın rektörülük misafirhanesinde kaldığı yönündeki iddiaları gündeme getirmişti. Üniversite aleyhine açılan idari davaların aynı mahkemeye düştüğü ve bu mahkemede görevli hakimlerle, Teknokent Hukuk Müşaviri’nin akrabalık bağı olduğu iddialarını meclis gündemine taşıyan Cihaner, üniversite misafirhanesinde kalan Cumhuriyet Savcısı olup olmadığını sorgulayarak, “hakkında bunca iddia bulunan yöneticilerle ilgili etkin bir adli soruşturma özellikle malvarlığı soruşturması niçin yapılmamıştır? Yapılmış ise sonuçları nelerdir? sorularını yöneltmişti.
 
AKRABALIK BAĞI BELGELERİ SORUŞTURMA DOSYASINDA
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Akdeniz Üniversitesi’ndeki çok sayıda yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarının bulunduğu soruşturma dosyalarını da içeren Redhack dosyalarında, Cihaner’in gensoru önergesinde öne sürdüğü akrabalık bağlarına ilişkin çeşitli ayrıntılarla bilgisayar alımı ve benzeri iddialara ait  belgeler de yer alıyor.
 
BANKADAN 10 GÜNLÜK TRANSATLANTİK GEZİSİ KIYAĞI
Redhack’ın yayınladığı Akdeniz Üniversitesi’ne ilişkin belgeler arasında, üniversitenin bazı birimlerine ilişkin inşaat işleri, Olbia Çarşısı’ndaki dükkanların ihaleleri ve 880 adet dizüstü bilgisayar alımına ilişkin yolsuzluk iddialarını içeren detaylar bulunuyor. Üniversite paralarının bir bankanın hesabında tutulması karşılığında rektör Kurtcephe’nin kardeşi Y.K’ye banka şubelerinin tamirat işlerinin verildiği iddiasının yer aldığı belgelerde, aynı bankanın üniversitenin bir yöneticisini 10 günlük transatlantik gezisine gönderdiği öne sürülürken, üniversitenin başarı seviyesinin son 3,5 yıl içinde 18. iken 27. sıraya düştüğü notu  dikkat çekiyor.
 
SAVCILIK GÖREVSİZLİK KARARI VERİP DOSYAYI YÖK’ E GÖNDERDİ
Çeşitli ihbarlar sonucu Antalya Emniyeti’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele birimince yürütülen çalışmalar sonucu toplanan iddialara ilişkin delil ve muhbir ifadelerinin de yeraldığı dosyada, savcılığın önce iddialara ilişkin yürütülen iki ayrı soruşturmayı birleştirme kararı aldığı ancak yine aynı gün alınan ayrıştırma kararıyla birlikte görevsizlik kararı verilen 6 Kasım 2012 tarihinde soruşturma izni verilmesi için dosyayı YÖK başkanlığına göndermesi dikkat çekiyor.
 
DERSE GİRMEYEN YÖNETİCİLERE GİRMİŞ GİBİ PARA ÖDENDİ
Redhack’ın yayınladığı Akdeniz Üniversitesi’ne ait belgeler arasında dikkat çeken bir başka iddia ise Yabancı Diller Yüksek Okulu’nda yaşandığı öne sürülen yolsuzluklar. Derse girmeyen bazı yöneticilerin hesabına derse girmiş gibi her ay para yatırıldığı öne sürülen belgelerde, bu bölümde görevli olmayan 5 kişinin okutman olarak listeye dahil edilip yine derse girmedikleri halde hesaplarına para yatırılarak devletin zarara uğratıldığı iddialarına yer veriliyor.
 
RUS UYRUKLU OKUTMANA GECE TARİFESİ
Kadın-erkek bazı üst düzey bazı yöneticilerin arasında çıkar birlikteliği ve ‘yakın ilişki’ içinde olduğu iddialarına yer verilen belgelerde, Rusça derslerine giren Rus uyruklu E.G’nin, gündüz derse girmesine rağmen gece tarifesinden maaş aldığı ancak gece derse giren diğer iki okutmanın ise gündüz tarifesinden üsretlendirildiği öne sürülürken, E.G’nin üniversitenin üst düzey bir yöneticisi ile yakın birlikteliğinin bulunduğu da dikkat çeken iddialar arasında.
 
ÜNİVERSİTEDE MAFYA VE CEMAAT İDDİLARI
Ankaralı mafya lideri İskender Çolak’ın adının da çeşitli inşaat ihaleleriyle anıldığı belgelerde, üniversite bünyesinde yeni yapılan stadyum ve hukuk fakültesi inşaatlarının ‘cemaat’ adını kullanan Özyurt ve Simya adlı şirketlere verildiği iddialarına yer veriliyor.
 
Redhack'ın yayınladığı Akdeniz Üniversitesi'ne ilişkin iddiaları içeren belgelere (https://docs.google.com/file/d/0Bw2rbrzyf2WnVUhyOG1WQXNwZ0k/view?pli=1&sle=true) bağlantısından ulaşılabilir.