RED Hack 2 Belge Daha Yayınladı

RED Hack 2 Belge Daha Yayınladı

RedHack'in açıkladığı son belgede Sakarya Üniversitesi'nde ortadan kaybolan 1.6 milyon TL ve ayda 30 bin TL'ye profesör unvanı alan doçent var.

SÖZCÜ GAZETESİNDE yayınlanan bir habere göre RedHack’ten iki skandal belge daha açıklandı.
 
RedHack'in açıkladığı son belgede Sakarya Üniversitesi'nde ortadan kaybolan 1.6 milyon TL ve ayda 30 bin TL'ye profesör unvanı alan doçent var.
 
 
RedHack’in dün yayımladığı belgelerde Sakarya Üniversitesi’nde 1.6 milyon TL’lik promosyon parasının ortadan kaybolduğu iddia ediliyor. Belgeye göre, konuyla ilgili soruşturma sonucunda dava açılırken Ambar memuru Rasim U. tutuklanarak hapse atıldı. Savcılığın Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ı yasaya göre soruşturmadığından görevsizlik kararı verilip soruşturmanın YÖK tarafından yapılması istendi. YÖK, görevi kötüye kullanan rektör hakkında bir işlem yapmadı.
 
Uzduran dilekçesinde ayrıca ilgili davadan halen daha tutuklu yargılandığını belirterek soruşturmanın sonucunun lehinde delil olacağını da belirtiyor. Ayrıca dilekçede böyle bir soruşturmaya üç kişilik bir kurulun karar verebileceği ancak kendisine gönderilen belgelerde böyle bir kurula raslanmadığı belirtilerek Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın görevi kötüye kullandığı vurgulanıyor. Bu konuda yapılan suç duyurusu da hatırlatılıyor.
 
Dilekçeyi kaleme alan Ambar memuru Rasim Uzduran’ın 13 yıl hapis cezasına çarptırıldığı dönemin gazetelerinde yer alıyor. Ancak bu denli ciddi bir suçlamaya dair rektörün soruşturulduğuna ya da soruşturma başlattığına dair bir bilgi bulunmuyor.
 
 

RedHack’in açıkladığı bir diğer belgede ise ayda 30 bin TL’ye profesör unvanı alınması var
Bir akademisyen imzalı ihbar mektubundaki iddiaya göre, bir doçent para karşılığı profesör unvanı aldı. İddiaya göre, Doç. E.A. hiç Kars Üniversitesi’ne gitmedi, İstanbul’da özel bir hastanede ayda 100 bin TL maaşla çalışıyor. Dilekçede, E.A.’nin Kars Üniversitesi rektörüne ayda 30 bin TL verdiği ve hiç üniversiteye gitmeden bu yolla “prof” ünvanı aldığı iddiası yer alıyor.