"Ramazanın Geldiği Belli Olsun" Dedi, Çay Ocağını Kapattırdı!

"Ramazanın Geldiği Belli Olsun" Dedi, Çay Ocağını Kapattırdı!

Muğla'nın Yatağan İlçesi'nde, Devlet Hastanesi'nin çay ocağı kapatıldı. Başhekim Gürsel Topal, "Ramazanın geldiği belli olsun" diyerek konuyu doğrularken, Muğla İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin ise "Hoş bir davranış değil. Konuyu değerlendireceğiz" dedi.

Yatağan Devlet Hastanesi'nde bir kişinin çalıştığı çay ocağı, geçen perşembe günü kapatıldı. Hasta yakınları ve bazı çalışanlar, çay ocağının kapatılmasına tepki gösterdi. Çay ocağının kapatılmasını 'oruç tutmayan personelin cezalandırılması' olarak değerlendiren bazı doktorlar ve hastane çalışanları, keyfi uygulama ile üzerlerinde psikolojik baskı kurulmaya çalışıldığını öne sürdü.

BAŞHEKİM: RAMAZANIN GELDİĞİ BELLİ OLSUN

Çay ocağının kapatılması talimatını verdiği ileri sürülen Yatağan Devlet Hastanesi Başhekimi Gürsel Topal, çay ocağında çalışan personelin izine ayrılma talebi olduğunu belirterek şöyle dedi:

"Oruç tutan var, tutmayan var. Oruç tutan kişilerin yanında çay ve meşrubat içenler oluyor. İnsanların karşısındakine saygı göstermeleri gerekir. Ramazanın geldiği belli olsun. Bu nedenle böyle bir karar aldık. Zaten, çay ocağında çalışan personelimizin de izne ayrılma talebi vardı."

"AÇIK KALMASI GEREKİR"

Muğla İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin ise yapılanın hoş olmadığını, kimseye zorla oruç tutturulamayacağını söyledi:

Konuyu değerlendireceklerini belirten Cihan Tekin, "Çay ocağımızın açık kalması gerekirdi. İnsanların mazereti vardır, oruç tutamaz. Zorla kimseye oruç tutturamazsınız. İnsanları oruç tutan veya tutmayan olarak ayrıştırmak doğru bir tutum değil" dedi.