RAMAZAN’DA DA KAN DURMADI

RAMAZAN’DA DA KAN DURMADI

Şiddet olaylarının yaşandığı Arap ülkelerinde, ramazan ayında da kan durmadı.

AA'nın haberine göre; Suriye, Yemen, Irak, Libya ve Mısır'da yaşanan şiddet olayları, ramazanda 653 kişinin hayatını kaybetmesine, 237 kişinin de yaralanmasına neden oldu.

Şiddet olaylarının yaşandığı ülkelerin başında yer alan Suriye'de, Suriye İnsan Hakları Örgütünün (SNHR) raporuna göre, ramazanın ilk haftasında 51'i çocuk, 29'u kadın 494 kişi hayatını kaybetti.

İkinci sırada yer alan Yemen'de orduya bağlı birliklerle Husi militanları arasında Amran kentinde meydana gelen çatışmalarda ve silahlı kişilerce farklı kentlerde düzenlenen saldırılarda, 83 kişi hayatını kaybederken, 115 kişi de yaralandı.

Irak'ta Beyci, Musul ve Bakuba'da Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile Irak ordusu arasında çıkan çatışmalarda ve Felluce'de ordunun düzenlediği operasyonda, 58 kişi ölürken, 85 kişi yaralandı.

Mısır'da, seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin askeri darbeyle görevden alınmasının birinci yıl dönümüne denk gelen ramazan ayının ilk haftasında düzenlenen gösterilerde ve meydana gelen çatışmalarda, resmi rakamlara göre 10, darbe karşıtlarına göre 14 kişi hayatını kaybederken, 34 kişi de yaralandı.

Libya'da Bingazi kentinde silahlı kişilerce düzenlenen saldırılar ile emekli Tümgeneral Halife Hafter ile orduya bağlı devrimci güçler arasında meydana gelen çatışmalarda ise 8 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.    

Kaynak:Haber Kaynağı