RAMAZAN AYI HAKKINDA FLAŞ AÇIKLAMA

RAMAZAN AYI HAKKINDA FLAŞ AÇIKLAMA

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ramazan ayında pidenin ardından et ve et ürünleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Sözcü'de yer alan habere göre, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Başkanı Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, Et ve Süt Kurumu'nun piyasaya yeteri kadar et ve et ürünü verecek kapasitesi ve tedbiri almış durumda olduğunu kaydederek, “Oruçlu nefislerin iftar sofraları doyurucu olmalıdır. Para hırsı ile Ramazanı fırsat bilerek zam yapanlara dikkat edilmeli” dedi. İftar sofralarını kesesine göre donatmak isteyen vatandaşın, piyasaya Ramazan bereketini getirmesini beklediklerini de ifade eden Palandöken, “Vatandaşlarımızı da uyarıyoruz, bu mübarek Ramazan ayında talebi artacak olan et, hurma, kuruyemiş ve çay gibi gıda maddelerine zam yapanlar olabilir, fiyatları yakından takip edin” dedi.
Hayırseverlere de uyarıda bulunan Palandöken, “Ramazan ayında dağıtılacak paketlerin içi kontrol edilmeli. Son tüketim tarihi gelmiş ya da geçen gıda maddelerinin olup olmadığına bakmalılar. Aslında en güzeli sağ elin verdiğini sol elin görmemesidir. Yani reklama kaçınmadan hayırda yarış yapılmalı ve hayırseverlerimiz hediye çeki vererek ihtiyaç sahiplerinin istediklerini, istedikleri yerden almasına fırsat verilmelidir.”

Kaynak:Haber Kaynağı