RAKİBİNDEN DEVLET BAHÇELİ'YE SÜRPRİZ HAMLE

RAKİBİNDEN DEVLET BAHÇELİ'YE SÜRPRİZ HAMLE

MHP genel başkan adayı Meral Akşener'e yakın olan Dervişoğlu, Türkiye'nin her yerinde bu imzaların toplanmasının öneminin anlatacağını belirterek, şunları söyledi:

MHP'de üç yıl önce yapılan kurultayda Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye rakip çıkan Müsavat Dervişoğlu, partide olağanüstü kurultaylarda seçim yapılabilmesi için tüzük değişikliğinin şart olduğunu; bunun için de delegenin beşte birinin imzasının gerektiğini anlattı.

HERYERDE ÖNEMİNİ ANLATACAĞIM

Dervişoğlu, Türkiye'nin her yerinde bu imzaların önemini anlatacağını söyledi.

MHP'nin 5 Kasım 2012 tarihinde yaptığı 10'uncu Büyük Kurultayı'nda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye rakip çıkan, ancak 48 oy alabilen MHP eski İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, tüzük değişikliği için imza operasyonu başlattı. Kendisi aday olmayan Dervişoğlu, MHP'nin olağanüstü kurultaylarda seçim yapabilmesi için öncelikle tüzüğü değiştirmesi gerektiğini vurguladı. Dervişoğlu, tüzük değişikliği için delegenin beşte birinin imzasının şart olduğunu söyledi.

AKŞENER'E YAKIN

MHP genel başkan adayı Meral Akşener'e yakın olan Dervişoğlu, Türkiye'nin her yerinde bu imzaların toplanmasının öneminin anlatacağını belirterek, şunları söyledi:

"Tüzüğü değiştirmeden 'kim genel başkan olacak' tartışması yapmak anlamsız. MHP'nin önceliği olağanüstü tüzük kurultayını toplamak olmalı. Tüzüğü değiştirdikten sonra ikinci aşamada şayet ihtiyaç varsa seçimli olağanüstü kurultay toplanmalı. Delege 'hayır ihtiyaç yok. Bahçeli ile daha büyük bir başarı elde ederiz' derse o zaman yapacak bir şey yoktur. Ancak ben bunun mümkün olacağını düşünmüyorum. Tüzük değişikliğini mümkün kılacak imza çoğunluğuna çok rahat ulaşabiliriz. MHP'li delegelerin aklına, izanına, idrakine ve ferasetine yürekten inanıyorum. Arkadaşlarımın ülkücülüğüne güveniyorum. Türkiye'nin her yerinde bu imzanın neden toplanması gerektiğini anlatacağım. MHP'nin bu yönetim anlayışı ve lider kadrosuyla siyaseti doğru bir biçimde sürdüremeyeceğini herkes görüyor."

 

Kaynak:Haber Kaynağı