PUTİN'DEN NÜKLEER MEYDAN OKUMA

PUTİN'DEN NÜKLEER MEYDAN OKUMA

“Bizimle çatışmaya girmemek en iyisi olur”

Ukrayna ve Rusya arasındaki gerilim artmaya devam ederken, Seliger 2014 Gençlik Forumu’nda konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batı’ya gözdağı niteliğinde bir mesaj verdi. “Bizimle çatışmaya girmemek en iyisi olur” diyen Putin, Rusya’nın nükleer gücüne de vurgu yaptı.

Telegraph’ın haberine göre, nükleer desteği olan Rus ordusunun tüm saldırıları püskürtmeye hazır olduğunun altını çizen Putin, “Rusya, geniş kapsamlı çatışmalara dahil olmaktan çok uzak. Bunu istemiyoruz ve böyle bir planımız yok. Ancak, doğal olarak, Rusya’ya yöneltilen saldırıları püskürtmeye her zaman hazır olmalıyız. Dış politikalarından veya ülkelerinin içinde bulunduğu durumdan bağımsız olarak partnerlerimiz, Rusya’ya bulaşmamanın en iyi fikir olduğunun farkına varmalı” ifadelerini kullandı.

'BUNLAR YALNIZCA KELİME DEĞİL, GERÇEKLER'

Rus lider, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kimsenin Rusya’yla geniş çaplı bir çatışmaya girmeyi düşündüğüne inanmıyorum. Size, Rusya’nın önde gelen nükleer güçlerden biri olduğunu hatırlatıyorum. Bunlar yalnızca kelime değil, bunlar gerçekler. Ordumuzu daha modern ve etkili hale getirmeye çalışıyoruz. Bu potansiyelimizi artırmaya devam edeceğiz.”

Kaynak:Haber Kaynağı