PUTİN VE ERDOĞAN'IN AMERİKA'YI ŞOK EDEN PLANI

PUTİN VE ERDOĞAN'IN AMERİKA'YI ŞOK EDEN PLANI

ABD'li ekonomist Paul Craig Roberts Putin ve Erdoğan arasında yapılan enerji anlaşmasının Amerika ve diğer batı devletlerini köşeye sıkıştırma planı olduğunu yazdı.

Amerika Birleşik Devletleri ABD'li ekonomist Paul Craig Roberts, Rusya'nın tabii gaz borularını Türkiye'den geçireceğini öne sürdü ve 'Bu kararı Rusya Enerji Bakanı da doğruladı' dedi. Amerikalı ünlü ekonomist Foreign Policy Journal dergisindeki makalesinde, Putin'in Türkiye'ye geçen ay yaptığı ziyaretinden sonra yaptığı açıklamaya dayandırdığı görüşleri Amerika2nın bu konuda ki endişesini yansıtıyor.

ERDOĞAN RUSYA VE ÇİNLE ORTAK OLACAK MI?

Açıkça değinmese bile Roberts'in yazıda anlattıkları, Erdoğan'ın Amerikanın stratejik ortağı olma konumundan yavaş yavaş uzaklaşarak Rusya ve Çin geleceğine yöneldiğinin işaretlerini veriyor. İşte ünlü ekonomistin ABD ve batı ekonomisinin yumuşak karnı olan enerji stratejisinin yarattığı endişelere ilişkin yazısının ayrıntıları.

BORU HATTINI TÜRKİYE'YE ÇEVİRME KARARI

ABD'li ekonomist Paul Craig Roberts, Rusya'nın jeopolitik oyunu kazanmak ve Batı'nın siyasi ve ekonomik yapısını bozmak için elinde yeterince ceviz olduğunu söyledi. Roberts, Foreign Policy Journal dergisindeki makalesinde Rusya'nın, Ukrayna'nın doğalgaz hırsızlığından yorulup boru hattını Türkiye'ye çevirme kararı aldığını öne sürdü.

İLERİDE AVRUPAYI TEHDİT EDER HALE GELECEK

Rus haber ajansı Ria Novosti'nin yaptığı habere göre Roberts açıklamalarına şu şekilde devam etti:
"Rusya Enerji Bakanı bu kararı doğruladı ve Avrupa ülkelerinin Rus gazını almak istemeleri halinde onların kendi altyapılarını kurmaları veya ülkelerine boru hattı inşa etmeleri gerektiğini ekledi. Bu karar şu anda Avrupa'yı doğalgazın kesilmesi konusunda tehdit etmiyor, ama bu ileride yaşanabilir. Rusya'nın bu kararının Avrupa'daki etkisini göz önüne alırsak Rusya'nın batının siyasi ve finansal yapılarını kırabilecek birçok koza sahip olduğunu söyleyebiliriz.

RUSYA VE ÇİN ANLAŞMASI AMERİKAYI ENDİŞELENDİRİYOR

Amerika Birleşik Devletleri ABD'ye karşı gelebilecek bir başka unsur ise Rusya ve Çin'in işbirliğidir. Bu iki memleket kozlarını masaya koymuyorlar, çünkü henüz buna ihtiyaçları yok. Rusya ve Çin batının mali sistemine bağlı kalmamak için alternatif mali enstitüleri kuruyorlar. Vladimir Putin ve Çin hükümeti liderlerine batılı mevkidaşlarından farklı olarak mantıklı oldukları için teşekkür etmeliyiz.

EĞER PUTİN KARŞILIK VERMEYE KALKARSA

Eğer Putin Rusya'ya ve kendisine yapılan hakaretlere direk olarak yanıt verseydi batı için korkunç sonuçlar doğardı. Putin istediği vakit NATO'yu ve batının bütün mali sistemini yıkabilir. NATO Rusya'ya ekonomik harp açtığı için NATO ülkelerine enerji kaynakları sevkiyatını durdurduğunu söylemesi bunun için yeterli olacaktır. Avrupa Rus enerji kaynakları olmadan yaşamda kalamayacağı için NATO yıkılır veWashington İmparatorluğu da nihai bulur."

Kaynak:Haber Kaynağı