PUTİN "SORUNUMUZ TÜRK HALKI DEĞİL MEVCUT HÜKÜMET"

PUTİN "SORUNUMUZ TÜRK HALKI DEĞİL MEVCUT HÜKÜMET"

Putin: "Türk halkı iyi, yetenekli ve çalışkan. Türkiye'de güvenilir ve uzun süreye dayanan çok arkadaşlarımız var

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Vladimir Soloylov'un yönettiği ve Rossiya-1 kanalında yayınlanacak belgeselde yaptığı açıklamaların bir bölümü paylaşıldı.

Putin, Federal Meclis'e hitap etti.

Putin yılın politikacısı seçildi
'Dünya Düzeni' adlı belgeselde, Moskova'nın hem Suriye lideri Beşar Esad hem de Washington'la çalışmasının kolay olduğunu belirten Putin, bunu ABD Başkanı Barack Obama ve Suudi Arabistan gibi bazı Arap ülkelerinden partnerleriyle de konuştuğunu söyledi.
Putin, bunun neden kolay olduğunu da şöyle açıkladı: "Çünkü biz ikiyüzlülük yapmıyoruz, Suriye konusundaki konumumuzu değiştirmiyoruz."

'KAVANOZDAKİ PİRE GİBİ TELAŞA KAPILMAMIZA GEREK YOK'

Rusya'nın Suriye krizi konusunda her zaman net olduğunu yineleyen Putin, "Önce halka sorduk. Bize katılıyorlar mı yoksa katılmıyorlar mı diye. Çözüme ilişkin kilit noktalara 'evet' dediler. Biz de halk tarafından kabul gören bu noktalar üzerinden duruşumuzu belirledik. 'Kavanozdaki pire' gibi telaşa kapılmamıza gerek olmamasının nedeni bu.

Putin: Türkiye'yi düşman olarak görmüyoruz

‘TÜRKİYE'NİN MEVCUT YÖNETİMİ EBEDİ DEĞİL'

Türkiye'nin eylemlerine ve Rusya'nın misilleme tedbirlerine de değinen Putin, "Birincisi, Türkiye Avrupa değil. İkincisi, daha önce de söylediğim gibi, şimdi de bir kez daha tekrarlamak istiyorum ki, Türk halkını dost halk olarak görüyoruz ve Türk halkıyla ilişkilerimizin sonlanmasını istemiyoruz. Türkiye'nin mevcut yönetimine gelince de hiçbir şey ebedi değil" ifadelerini kullandı.

‘RUSYA'YLA BİRLEŞMEK AVRUPA'NIN ÇIKARINA'

Rus lider, "Çabaları birleştirmek Avrupa ülkelerinin çıkarına. Buna ekonomi de, siyaset de, teröre karşı mücadele de dahil. Rusya'yla çabaları birleştirmeli. Biz buna hazırız, açığız. Yaptırımlar yüzünden dudak bükmeyeceğiz. Bekliyoruz. Herkesi bekliyoruz" dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı