Putin: Rusya'da Rusça konuşulur

Putin: Rusya'da Rusça konuşulur

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçtiğimiz Şubat ayında DUMA'da yaptığı konuşmada, azınlıklara rest çekerek, "Rusya'da yaşayan Rusça konuşur," dedi.

 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bizim Akil insanlarımıza, hükümetimize, hükümet sözcülerimize, yandaşlara, yalakalara, kemikleşmiş AKP'lilere, Kürtlere, BDP'lilere, PKK'lılara "kapak" olacak bir konuşma yapmıştı. Türk medyasının üzerinde durmadığı, bu yüzden de bilgilenemediğimiz konuşma azınlıklar ve onların etnik dilleri üzerineydi.
Putin, 4 Şubat 2013 tarihinde, Duma’da (Rusya Parlamentosu) Rusya'daki azınlıklarla ilgili oluşan gerginlik hakkında şu konuşmayı gerçekleştirmişti:
"Herhangi bir azınlık, Rusya'da çalışmak ve yiyip içip yaşamak istiyorsa Rusça konuşmalı ve Rus Yasalarına saygılı olmalıdır. 
Yok, eğer şeriat hukukunu tercih ediyorlarsa, o yasaların geçerli olduğu ülkelere gitmelerini tavsiye ederiz. 
Rusya’nın azınlıklara ihtiyacı yoktur. 
Azınlıklar Rusya’ya muhtaçtır ve ”ayrımcılık” için ne kadar çırpınırlarsa çırpınsınlar, yasalarımızı değiştirmeyeceğiz ve onlara özel ayrımcılık tanımayacağız. 
Bir ulus olarak hayatta kalmak istiyorsak, Amerika, İngiltere, Hollanda ve Fransa tarihlerinden daha iyi dersler çıkarmalıyız. 
Rus gelenek ve görenekleri, azınlıkların ilkel ve eksik kültürleriyle uyumlu değildir. Bu onurlu Yasama Organı (DUMA) yeni yasalar çıkarmayı düşünüyorsa bu azınlıkların Rus olmadıklarını dikkate alarak, öncelikle ulusal çıkarları göz önünde tutmalıdır!"