PUTİN GAZI AKP İKTİDARINA İNDİRMİŞ VATANDAŞA DEĞİL

PUTİN GAZI AKP İKTİDARINA İNDİRMİŞ VATANDAŞA DEĞİL

Bir gazetecinin sizin teklifiniz kabul edilirse eğer o zaman vatandaşa yansır mı ?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, partisinin grup toplantısı öncesi Rusya'nın doğalgaz fiyatına ilişkin yüzde 6 oranındaki indirimine değindi.

İSTEDİĞİMİZİ ALAMADIK

Bakan Yıldız, düzenlediği basın toplantısında "Bizim karşı teklifimiz nihayetlenmemiştir. İstediğimiz rakam onların teklifinin üzerinde" demişti. Bir gazetecinin sizin teklifiniz kabul edilirse eğer o zaman vatandaşa yansır mı ? sorusuna Bakan Yıldız, "Hesap edip çıkartmaya çalışıyoruz. Ne yapacağız bir göreceğiz " diye yanıtladı. 

PETROL FİYATLARINDA Kİ DÜŞÜŞ YANSIMADI

Bakan Yıldız Petrol fiyatlarında meydana gelen ve yaklaşık % 33'e yaklaşan fiyat düşüşünün iç piyasaya neden yansıtılmadığı konusuna ise hiç girmedi. Basın mensuplarıda bu konuda hiç bir soru yöneltmediler. Öyle anlaşılıyor ki Putin'in medyada çarşaf çarşaf yayınlanan "Gaza indirim" müjdesi vatandaşa değil ekonomisi zorda olan AKP iktidarına yarayacak.

HÜKÜMET ZOR DURUMDA

Bilindiği gibi uzun süredir düşen petrol fiyatlarından doğan fark istasyonda ki pompalara bir türlü yansıtılmamış, hükümet bu sayede vatandaşına akaryakıtı dünya fiyatlarına göre % 18 kadar bir artışla satmaya başlamıştı. Ekonomi çevreleri hükümetin bu konuda ekonomiyi ciddi bir şekilde tehdit eden cari açığın kapatılmasında kullanmak için petrol düşüşünü iç piyasa fiyatlarına yansıtmak istemediğini ileri sürüyor. Kasım ayında ihracat ise büyük bir gerileme ile geçen yılın aynı ay değerlerine göre =6.6 lık bir gerileme yaşadı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı