PULİTZER ÖDÜLÜNÜ KAZANANLAR BELLİ OLDU

PULİTZER ÖDÜLÜNÜ KAZANANLAR BELLİ OLDU

2014 Pulitzer ödülünü Amerikan Washington Post ve İngiliz The Guardian gazeteleri aldı. İki gazete; Edward Snowden'ın sızdırdığı belgelerle ABD'nin gi...

2014 Pulitzer ödülünü Amerikan Washington Post ve İngiliz The Guardian gazeteleri aldı. İki gazete; Edward Snowden'ın sızdırdığı belgelerle ABD'nin gizli çalışmalarını gözler önüne seren yayıncılıkları nedeniyle ödüle layık görüldü.


Pulitzer ödününü kazanan yayın kuruluşları ve gazeteciler, New York'ta Columbia Üniversitesi'nde düzenlenen törenle açıklandı. Washington Post ve İngiliz The Guardian gazeteleri, 'kamu hizmeti' dalında Pulitzer ödülü kazandı. ABD Ulusal Güvenlik Kurumu'nun (NSA) dünya çapındaki gizli çalışmalarını ortaya çıkaran Edward Snowden'ın sızdırdığı bilgileri, çekinmeksizin kamuoyu ile paylaşan gazeteler prestijli ödülün sahibi oldu.


Pulitzer'in, internet sayfasından yapılan açıklamada, Washington Post'un 'Ulusal Güvenlik Kurumu'nun gizli izlemelerini ortaya çıkararak ve halkın ulusal güvenlik çerçevesinde olanları anlamasını sağladığı belirtildi. Guardian ABD'ye, güvenlik ve gizlilik konularını irdeleyip, halk ve hükümet arasındaki ilişkileri tartışmaya açan yayınları dolayısı ile dünyada gazetecilik konusunda en saygın ödüllerden birisi olan Pulitzer ödülüne layık görüldüğü belirtildi.

indir.jpg


'Son dakika haberciliği' ödülü Boston Globe çalışanlarına, 'Araştırmacı Gazetecilik' ödülü Chris Hamby'ye, 'Yerel Yayıncılık' ödülü Tampa Bay Times'tan Will Hobson ve Michael LaForgia'ya, 'Ulusal Yayıncılık' ödülü The Gazette'den David Philipps'e, 'Uluslararası Yayıncılık' ödülü de Reuters'dan Jason Szep ve Andrew R.C. Marshall'a verildi.


 

Kaynak:Haber Kaynağı