PTT'NİN DOĞALGAZ KAZIĞI YARGIYA ÇARPTI

PTT'NİN DOĞALGAZ KAZIĞI YARGIYA ÇARPTI

PTT'nin doğalgaz faturasından aldığı hizmet bedeli haksız bulundu

PTT'nin doğalgaz faturasından aldığı hizmet bedeli haksız bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakın arkadaşına satılan Başkent Gazın cinliği yargıya çarptı. Eğer bir vatandaş işini gücünü bırakıp ve cebinden para harcayıp yargıya gitmeseydi milyonlarca vatandaşın cebinden her fatırada 1 TL göz göre göre çalınacaktı.İşte ayrıntılar

Adem YAZICI / ANKARA,

ANKARA'da Başkentgaz'ın doğalgaz dolumu ve fatura tahsilatı yapması için anlaştığı PTT şubelerinin hizmet bedeli karşılığında aldığı 1 TL'yi tüketici mahkemesi haksız bulup, geri iade edilmesine karar verdi.

TÜKETİCİ HEYETİNE BAŞVURDU

Ankara'nın Sincan ilçesi, Mareşal Çakmak Mahallesi'nde oturan, semt pazarlarında züccaciye malzemeleri satan evli 1 çocuk babası Selam Talay (26), doğalgaz şirketi Başkentgaz'ın şubesi bulunmayan bölgelerde doğalgaz dolumu ve fatura tahsilati için anlaştığı PTT'nin aldığı 1 TL'lik hizmet bedelini haksız bulduğunu belirterek, konuyu mahkemeye taşıdı. Talay, PTT şubesine ödediği dekontunda 1 TL'lik hizmet bedelini de gösteren geriye dönük 3 aylık faturası ile birlikte Sincan Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuruda bulunduğunu belirterek, şu bilgileri verdi:

UZUN BİR SÜRECİN SONUNDA

"Yapılan tespit sonucu bana haklılığımı belirten bir belge verdiler. Bu belgenin bir sureti, mahkeme kanalı ile PTT şubesine gönderildi. Sincan'daki ilgili PTT ise itiraz için bir üst mahkeme olan 1'inci Tüketici Mahkemesi'ne başvurdu. Burada, PTT'yi şikayet etmediğimiz için usul yönünden reddine karar verildi. Tekrar Sincan Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuruda bulundum. Karar gereği yine haklı bulundum. Tekrar 2'nci Tüketici Mahkemesi'ne dava açıldı. Mahkkeme heyeti ise tüketici olarak beni haklı buldu" dedi.

FATURA PTT'YE KESİLDİ

23 Şubat 2015 tarihili Ankara Batı 2'nci Tüketici Mahkemesi'nce verilen kararda "Tüketiciden hizmet bedeli karşılığında alınan haksız paranın geri iade edilmesine, mahkeme giderlerinin de ilgili PTT şubesi tarafından tüketiciye geri ödenmesine" denildi. 

DİĞER VATANDAŞLAR ANCAK MÜRACAT EDERSE GERİ ALABİLECEKLER

Talay, "Bu karar doğrultusunda ilgili PTT şubesi, geriye dönük 3 fatura tutarı olan 3 TL'yi bana ödeyecek. Tüketici Mahkemesi, sadece şikayetçiyi ilgilendiren bu kararın örnek alınıp, tüm vatandaşların benim gibi PTT şubesinden haksız olarak alınan hizmet bedeline itiraz hakkını kullanmasını istiyorum" dedi.


 

Kaynak:Haber Kaynağı