PSİKİYATRİ UZMANINDAN SEÇİM AÇIKLAMASI

PSİKİYATRİ UZMANINDAN SEÇİM AÇIKLAMASI

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Hasan Semih Bilgin, terör olaylarından dolayı vatandaşların psikolojik olarak seçime hazır olmadığını söyledi. Bilgin, terör olayları yüzünden insanların tercihleri konusunda...

Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Hasan Semih Bilgin, terör olaylarından dolayı vatandaşların psikolojik olarak seçime hazır olmadığını söyledi.

TERÖR YÜZÜNDEN BASKI HİSSEDECEKLER

Bilgin, terör olayları yüzünden insanların tercihleri konusunda psikolojik olarak baskı altında hissedeceğini ifade etti.

PSİKOLOJİK TRAVMA

Manisa Tabip Odası Genel Sekreteri de olan Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Psikiyatri Uzmanı Hasan Semih Bilgin, halkın psikolojik olarak erken seçime hazır olmadığını söyledi. PKK'nın haince yaptığı kanlı terör eylemlerinin vatandaşlar üzerinde büyük bir psikolojik travma yarattığına değinen Bilgin, bu şartlarda yapılacak bir erken seçimde sonuçların gerçeği yansıtmayacağını kaydetti. Bilgin, "Seçim olacakmış gibi bir ruh hali yok. Toplum da seçim ruh haline girmedi. Terörle ilgili olan gündem seçimin önüne geçmiş durumda. Psikolojik baskı oluşturuyor gibi. Bu baskıya karşı insanların refleksini kestirmek zor" diye konuştu. Siyasi parti liderlerinin psikolojik hallerini değerlendiren Bilgin, "Tüm siyasi liderlerde gerginlik var. Sözleri, mimikleri bunu yansıtıyor" dedi.

SOSYAL MEDYA YAŞAM TARZI OLDU

Sosyal medyanın insan hayatını derinden etkilediğini belirten Bilgin, terör eylemleri sonrası vatandaşlara ciddi bir bilgi kirliliği empoze edildiğini söyledi. Özellikle terör olaylarındaki nefretlerini insanların sosyal medya üzerinden dile getirdiğini dikkat çeken Bilgin, "Çok fazla bilgi kirliliği var. İnsanlar sosyal medya üzerinden asıp kesiyor. Sosyal medya yaşam tarzı haline gelmeye başladı" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı