Protestoculara ateş açıldı: 10 yaralı

Protestoculara ateş açıldı: 10 yaralı

MISIR'ın başkenti Kahire'de bu sabah erken saatlerinde kimliği belirsiz kişiler tarafından göstericiler üzerine ateş açıldı. Saldırıda 10 kişi yaralandı.

Kimliği belirsiz kişilerin göstericiler üzerine molotof kokteyli atması nedeniyle bölgede küçük çapta yangın da çıktı. 

Mısır'da refaranduma 3 gün kala Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi karşıtları bu gün 1 milyon kişinin katıldığı gösteri düzenledi. Mursi destekçileri de Kahire'de 1 milyon kişinin katılması amaçlanan bir gösteri organize etti. Muhalifler Margani Caddesi'nde başkanlık sarayı önünde toplanacak. Müslüman Kardeşler, başkanlık sarayına 2 kilometre uzaklıktaki Rabaa El Adaviyye Camii önünde toplanacak. Muhalefet ile destekçilerin karşılaşmasıyla çatışmaların çıkmasından endişe edildiği belirtildi.

Yürüyüşler düzenlenirken olası provokasyonlardan korkuluyor. Mısır Cumhurbaşkanı Mursi, 15 Aralık'ta yapılacak referandum nedeniyle orduya göstericileri geçici tutuklama yetkisi kararını verdi. Mısır Savunma Bakanı Abdulfettah Es-Sisi, Silahlı Kuvvetler komutan ve generallerle bir araya geldi. İç ve dış gelişmeler hakkında kurmayları ile ele aldılar. Es Sisi, "Mısır ordusu her türlü baskı ve meydan okumaya rağmen ülkenin ve istikrarın korunmasında rol almaya devam edecek" dedi. Tahrir ve başkanlık sarayında güvenlik tedbirleri artırıldı.