PROTESTOCU GRUP E-5'İ KAPATIP OTURMA EYLEMİ YAPTI

PROTESTOCU GRUP E-5'İ KAPATIP OTURMA EYLEMİ YAPTI

Polis kurşunuyla öldüğü iddia edilen Cafer Turgut'un yakınları ve arkadaşları eylem yaptı. Kartal'da E-5 karayolunu yaklaşık yarım saat trafiğe kapatar...

Polis kurşunuyla öldüğü iddia edilen Cafer Turgut'un yakınları ve arkadaşları eylem yaptı. Kartal'da E-5 karayolunu yaklaşık yarım saat trafiğe kapatarak oturma eylemi yapan grup Anadolu Adalet Sarayı'na yürüdü. Yaklaşık yarım saat süren yol kapatma eylemi nedeniyle E-5 karayolu üzerinde trafik yoğunluğu yaşandı.

Pendik'te 5 gün önce iddialara göre çalıntı otomobil ile polisten kaçmaya çalışan 2 kişi ile polis arasında silahlı çatışma yaşanmıştı. Çatışmada kaçan otomobilde bulunan 1 kişi hayatını kaybetmiş bir kişide hafif yaralanmıştı. Çatışmada hayatını kaybeden Cafer Turgut 'un yakınları ve arkadaşları çatışmada Cafer Turgut'un ölümüne sebep olan polisin ifadesinin ardından serbest bırakılmasını protesto etmek için Kartal'da bulunan Anadolu Adalet Sarayı önünde toplandı.

YOLU KAPATTILAR

Toplanan yaklaşık 100 kişilik grup ellerindeki pankart ve dövizlerle E-5 karayoluna çıktı. Trafiği durduran grup burada sloganlar atmaya başladı. Grup daha sonra basın açıklamasının yaptıktan sonra oturma eylemi başlattı.

UZUN ARAÇ KUYRUĞU OLUŞTU

Yaklaşık yarım saat süren eylem nedeniyle uzun araç kuyruğu oluştu. Sürücülerin araçlarından inerek yolun açılmasını beklediği görüldü. Grubun geçmek isteyen araçlara da izin vermedi. Yaklaşık yarım saat süren yol kapatma eylemi sonrasında grup sloganlar atarak adliyenin önüne geldi. Burada bir süre bekleyen grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı