PROTESTO EYLEMİNDE BİR ÇOCUK DAHA ÖLDÜ

PROTESTO EYLEMİNDE BİR ÇOCUK DAHA ÖLDÜ

16 yaşındaki Adem İrtegün, nereden geldiği belli olmayan 2 kurşunla yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

ŞIRNAK’ın Cizre İlçesi’nde çıkan olaylarda 4 kişinin öldürülmesini protesto etmek isteyen grupların, akşam saatlerinde düzenlediği iddia edilen yasadışı olaylar sırasında 16 yaşındaki Adem İrtegün, nereden geldiği belli olmayan 2 kurşunla yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

YOLLARI KAPATTILAR

Cizre İlçesi’nde yaşanan ve 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayları protesto eden bir grup gösterici, akşam saat 20.00’den Yeni Mahalle, Vakıfkent, Bahçelievler ve Yeşilyurt Mahallesi ile Ömer Kabak Meydanı’nda yolları kapattı. Olay yerine gelen polislere ses bombası, taş, havai fişek ve mlotof kokteylleriyle saldıran gruba, polis basınçlı su, ve biber gazı ile müdahale etti. Zaman zaman silah seslerinin yükseldiği Yeşil Yurt Mahallesi’nde yakınlarının iddiasına göre pastaneye gitmek üzere evden çıktığı belirtilen Adem İrtegün, nerden geldiği belli olmayan iki kurşunla yaralandı. Çevrede bulunan vatandaşlar tarafından Şırnak Devlet Hastanesi’ne kaldırılan İrtegün, burada yapılan tüm müdahalelerle rağmen kurtarılamadı.

AKRABALARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Hastaneye gelen Adem İretgün’ün akrabaları, ölüm haberi üzerine sinir krizi geçirerek, zaman zaman polislerle tartışmaya girdi. Hastaneye gelen HDP Şırnak Milletvekilleri Avukat Aycan İrmez ve Leyla Birlik, burada yeni bir olayın yaşanmaması için polislerle görüştü. Görüşmeden sonra Acil Servis önünden ayrılan polis, yaklaşık 100 metre uzaklıkta bulunan poliklinikler önünde beklemeye başladı.

BU SÜREÇ KİM TARAFINDAN BAŞLATILMIŞ BELLİDİR

Polisin gitmesi ve vatandaşların sakinleşmesinden sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan milletvekili Avukat İrmez, “Çok sıcak ve zorlu bir süreçten geçiyoruz. Bu süreç kimler tarafından, ne zaman başlatıldı apaçık ortadadır. Dün akşamdan beri Gever (Yüksekova) İlçesi’nde halka yönelik saldırılarda resmen asker ve polisin estirmiş olduğu politikalar ve bugün Cizre İlçesi’nde devam edilmesi, ayrıca bu akşam 16 yaşındaki gencecik bir insanımız polis tarafından, halkımıza yönelik saldırı sonucunda yaşamını yitirmiştir. Bu savaş yalnızca Kürt halkına ve çocuklarımıza yönelik başlatılmış bir savaştır. Bugün yine maalesef 4 gerilla daha yaşamını yitirmiştir. Biz de buradan onlara sesleniyoruz; Özellikle yetkililere. Bu kirli savaşa bir son verin, bu süreci göz önünde bulundurduğumuzda yüzlerce vatandaşımız yaralanmıştır, onlarca vatandaşımız da hayatını kaybetmiştir.Biz halkımıza sahip çıkacağız, sürekli halkımızın yanında olacağız” dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı