Protesto Eden Genç ; Suat Kılıç'a İnanmadım !

Protesto Eden Genç ; Suat Kılıç'a İnanmadım !

Protestocu genç: 'Bakan'ı samimi bulmuyorum'

Protestocu genç: 'Bakan'ı samimi bulmuyorum'
 
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ı protestosunun ardından Bakan ile yüz yüze görüşen protestou genç, Bakan'ı samimi bulmadığını söyledi.
04 Mart 2013 Pazartesi 20:39
 
 
 
ADANA- Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Adana Çukurova Üniversitesi Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu’na yaptığı ziyaret sırasında kendisine yumurta atma girişiminde bulunan Emre Ersel E. yaka paça gözaltına alındı. 
 
Emre Ersel E., "Biz ODTÜ’de uyarmıştık. Çukurova Üniversitesi’ne neden geldiniz? Buraya AKP giremez" diye bağırdı, ardından da Bakan Kılıç’a elindeki yumurtayı atmak istedi.
 
Hemen araya giren korumalar, gencin hem ağzını kapattı hem de yumurtayı atmasını engelledi. Yumurta yere düşerek kırılırken, protestocu genç polis tarafından gözaltına alındı. Eyleme tepki vermeyen Bakan Kılıç, yurda girip, öğrencilerle sohbet etti.
 
Protestocu gencin Bakan Kılıç'ın girşimiyle karakoldan serbest bırakıldığı iddia edilirken, Bakan Kılıç ile 1 saat boyunca “sohbet etti.” Bakan Kılıç, Emre’ye yemek yemesi teklifinde bulundu ancak üniversiteli genç çay içmekle yetindi.
 
BAKAN KILIÇ: AYKIRI DÜŞÜNENLERİN DE BAKANIYIM
 
Bakan Kılıç, Emre ile görüşmesi ise şöyle değerlendirdi:
 
"Biz hiçbir gencin yurttan veya okullardan dışlanmasını istemeyiz. Yurttan atmak ne demek? Ne yapacak o genç sokakta? Ama özgürlük sloganı atanların başkalarının özgürlük alanına yönelik saldırıları da demokrasiyle izah edilemez. Ben Emre’ye zaman ayırdım. Onu dinledim. Ona değer verdim. Sadece benim gibi düşünenlerin değil, aykırı düşünenlerin de bakanıyım. Bakanı değil, aslında ağabeyiyim. Emre ile Bakan- öğrenci formatında değil, ağabey- kardeş gibi konuştum. YÖK yasasına yönelik itirazları vardı. Bunlar sorun değil, o taslakta benim de itiraz ettiğim hususlar var. Kız arkadaşı evrim teorisine karşı oluşumuzu eleştirdi. ’K?inatı ve insanı yoktan yaratan Allah. Allah insanı yaratmaktan aciz değil ki, atamız maymun olsun’ dedim. Emre’yi yanıma alıp konuşmakla doğru olanı yaptım. Dinlemez, anlamaz veya istismar ederse bu kendi bileceği iştir." 
 
PROTESTOCU GENÇ: SAMİMİ BULMUYORUM
 
Üniversite öğrencisi Emre Ersel E., 1 saat görüşme yaptığı Bakan Kılıç'ın iyi niyetli olduğuna inanmadığını söyledi. 
 
Emre Ersel E., Bakan Kılıç'ın talimatıyla karakoldan çıkmadıklarını söyleyerek, ,şunları söyledi:
 
"Biz zaten serbest bırakılmıştık, karakoldan ayrılıyorduk. O sırada Emniyet Müdürü olduğunu söyleyen biri kişi yanımıza gelerek, Bakan'la görüşeceğimizi söyledi ve bir restorana götürdü. Burada Bakan neden protesto ettiğimizi sordu. Biz de yeni YÖK yasa taslağının yanlış olduğunu anlattık. Çünkü o taslağa göre, öğrencilerin başına polis, patronlar, şirket sahipleri, o ilin en çok vergi vereni gibi bir takım alakasız, ilim dışı insanlar getirilecek. Buna karşı çıktığımızı, başımızdakilerin öğretmenler olması gerektiğini söyledik. Ama bizi dinlemedi. Farklı şeylerden bahsetti. 
 
“SÖYLEDİKLERİMİ DİNLEMEDİ”
 
Bakan'ın iyi niyetli olduğuna inanmıyorum. Bakan, 'İnsanlara, bizi protesto eden öğrencilere el uzatıyoruz' demek, basına fotoğraf vermek için bizi çağırdı. Bana, 'Neden yaptın?', 'Bir daha yapma', 'Sen üniversite öğrencisisin, ilerde iş bulmaya çalışacaksın', 'Kolektiflerden ayrıl' gibi şeyler söyledi sürekli. Ama söylediklerimi asla dinlemedi."