Prostat kanseri olmak istemeyen erkek bunu yapsın

Prostat kanseri olmak istemeyen erkek bunu yapsın

ABD'de Harvard Üniversitesinde yapılan bir araştırma, her gün bir orgazmın prostat kanserine yakalanma riskini yaklaşık dörtte bir oranında azalttığına işaret ederken, orgazmın sadece cinsel ilişki ile olması gerekmediğini söylediler.

Daily Telegraph gazetesinin haberine göre, orgazm ayrıca bağışlık sistemini güçlendiriyor, uykuyu iyileştiriyor ve hatta erkekleri kalp hastalıklarına karşı koruyor.

% 22 DAHA AZ RİSK VAR

Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin Brigham and Women Hospital ile birlikte gerçekleştirdiği araştırma, ayda 21 kez orgazm olanların prostat kanserine yakalanma riskinin yüzde 22 daha az olduğunu ortaya koydu.

32 BİN SAĞLIKLI ERKEK ÜZERİNDE ARAŞTIRMA

Çalışmayı yürüten uzmanlar, yaklaşık 32 bin sağlıklı erkeği 18 yaşına kadar gözlemledi ve bunların 3.839'una daha sonra prostat kanseri teşhisi kondu. 40 ila 49 yaşlarındaki erkekler üzerinde yapılan araştırmada; bir ayda 21 kez boşalan erkeklerin prostat kanserine yakalanma riski, ayda 4-7 kez boşalan erkeklere oranla yüzde 22 daha az. Bu da, sık sık orgazm yaşayan erkeklerin prostat kanserine yakalanma riskini azattığı sonucunu doğurdu.

UMUT VERİCİ

Harvard Tıp Okulu ve Brigham Kadın Hastanesi'nden Jennifer Rider'a göre, ''bu yeni veriler şu ana kadar oldukça tatmin edici. Ancak hala gözlemsel olduğu için dikkatli bir şekilde analiz edilmeli.''

Uzmanlara göre, orgazmın cinsel ilişki yoluyla olması gerekmiyor. Mastürbasyon da aynı faydaları sağlıyor.

İlgili Haberler