Poyrazköy Davasında 5 tahliye

Poyrazköy Davasında 5 tahliye

.

Poyrazköy davasında 5 sanık hakkında tahliye kararı verildi. Bu kararla davada tutuklu sanık kalmadı.


"Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat" davası kapsamında tutuklu yargılanan Levent Bektaş, Ercan Kireçtepe, Erme Onat, Eren Günay ve Hüseyin Hançer'in tutuklu kaldıkları süre ile Anayasa Mahkemesinin tutukluluk sürelerine ilişkin emsal kararları göz önüne alınarak tahliyesine karar verildi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, sanık ve avukatların taleplerinin alınmasının ardından ara verildi.

Aranın ardından taleplere ilişkin kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu yargılanan Levent Bektaş, Ercan Kireçtepe, Erme Onat, Eren Günay ve Hüseyin Hançer'in, tutuklu kaldıkları süre ile Anayasa Mahkemesinin tutukluluk sürelerine ilişkin emsal kararlarını göz önüne alarak, tahliyelerine hükmetti. Heyet, tahliye olan sanıklar hakkında yurt dışına çıkış yasağı koydu.

Mahkeme heyeti, Genelkurmay Başkanlığının, “orduya kumpas kuruldu" iddiasıyla ilgili olarak yapmış olduğu suç duyurusu üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavclığınca yürütülen soruşturmanın akıbetinin sorulmasını kararlaştırdı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı ve Ak Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan'ın tanık olarak dinlenilmesine bu aşamada yer olmadığına karar veren mahkeme heyeti, ancak sanık veya avukatların tanığı hazır etmeleri halinde bir sonra ki celse, mahkemede dinlenilmesine hükmetti.

Sanıklar ve avukatlarına TÜBİTAK'tan gelen rapora karşı beyanda bulunmak üzere süre veren mahkeme heyeti, duruşmayı 8 Nisan'a erteledi.

Bu arada, mahkemenin tahliye kararını açıklamasının ardından, salonda bulunan sanıkların aileleri ve yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Tahliye kararıyla, davada tutuklu sanık kalmadı.