Polisten Ethem'in ailesine gözaltı tehdidi

Polisten Ethem'in ailesine gözaltı tehdidi

Ankara'da polis kurşunuyla yaşamını yitiren Ethem Sarısülük'ün ağabeyi Mustafa Sarısülük, ailelerine polis tarafından baskı yapıldığını açıkladı. Gezi Parkı'nın ortasında yer alan süs havuzunun hemen yanında da temsili bir mezarlık oluşturuldu.

 Gezi Parkı protestoları sırasında yaşamını yitiren 1'i polis 5 kişi için Gezi Parkı'na temsili mezar taşları konuldu.

Komiser Mustafa Sarı için konulan temsili mezar taşına adının altına 'Rahmet Eylesin' yazılırken, Mehmet Ayvalıtaş, Medeni Yıldırım, Ethem Sarısülük ve Abdullah Cömert'in isimlerinin altında “Ölümsüzdür” ifadesi yeraldı.

ETHEM'İN AİLESİNE GÖZALTI TEHDİDİ
Öte yandan Ankara'da polis kurşunuyla öldürülen Ethem Sarısülük'ün ağabeyi Mustafa Sarısülük, eşiyle ortak kullandığı twitter hesabından Ethem'in halasının evinin polis tarafından basıldığını söyledi. Mustafa Sarısülük, "Aile fertlerini bulamayan polis binanın kapıcısına aileyi sormuş ve onlara bir not bırakmış 'Onlara söyleyin gördüğümüz yerde gözaltına alacağız sesleri çok çıkıyor' demişler. Sarısülük ailesi olarak akrabalarımız da bizimle birlikte direnişlere destek vermekte ve mücadele etmektedirler. İstedikleri bu davanın peşini bırakmamızdır. Bilsinler ki , bizim de kafamıza kurşun sıkılsa bu davadan vazgeçmeyeceğiz. Onların tehditlerinden, baskılarından korkmuyoruz. İlerleyen saatlerde avukatlarımız da şikayette bulunacaktır" dedi