POLİSLERİ ŞEHİT EDENLERİN 4'Ü ÖLDÜRÜLDÜ

POLİSLERİ ŞEHİT EDENLERİN 4'Ü ÖLDÜRÜLDÜ

BİNGÖL Emniyet Müdürü Atalay Ürker, kent merkezinde olaylar nedeniyle tahrip edilen işyerlerinde inceleme yaparken silahlı saldırıya uğradı.

SON DAKİKA GÜNCELLEMESİ

Mersin'deki olaylarda 4'ü polis, 6 kişi yaralandı.
MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde düzenlenen Kobani'ye destek eyleminde, açılan ateş ve taşlama sonucu 1'i ağır olmak üzere 2'si polis 4 kişi yaralandı. 

Barbaros Mahallesi'nde eylemcilere müdahale eden Çevik Kuvvet Büro Amiri Serkan Yüksel, nereden ateşlendiği bilinmeyen silahtan çıkan saçma ile bacağından yaralandı. Fahrettin Paşa Mahallesi'nde hemzemin geçit yakınlarında görev yapan polis memuru Yakup Orçun ise kafasına gelen taş ile yaralandı. Yaralanan polisler Medikal Park Hastanesi'nde tedaviye alındı. 
Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'e yönelik silahlı saldırıda bulunduktan sonra 2 otomobille kaçan saldırganların Genç İlçesi yönüne gittikleri belirlendi. Saldırganların kaçtığı istikametin belirlenmesi üzerine karayolunda Jandarma Özel Harekat timleri tarafından önlem alındı. Gelen 2 araca 'dur' ihtarında bulunuldu. Araçların içinde bulunan saldırganlar askerler ateş açtı. Jandarma Özel Harekat Timlerinin de anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada saldırganlardan 4'ü öldürülürken, ikisi de sağ olarak ele geçirildi. Çatışmada askerlerden ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi. Biri Bingöl plakalı olan araçlarda yapılan aramalarda silah ve silahlara ait mühimmatlar bulundu.
Kavaklı Mahallesi'nde devam eden olayların yaşandığı bölgede bulunan Mustafa Uzun (36) ile Mesut Koçak (41), vücutlarına isabet eden saçmalar ile yaralandı. Göğsüne saçma isabet ederek ağır yaralanan Uzun ile hafif yaralanan Koçak, Tarsus Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ameliyata alınan Uzun'un hayati tehlikesi olduğu öğrenildi. 

Yaşanan olayın ardından Kavaklı Mahallesi'nde toplanan kalabalığa müdahale eden polis, grubu biber gazı ve tazyikli su kullanarak dağıttı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, bu olayı bir televizyon programındaki canlı yayında kendisine gelen mesajı aktararak duyurdu ve "Yaralananların Türkmen gençler olduğunu" söyledi

2 ŞEHİT 2 YARALI

BİNGÖL Emniyet Müdürü Atalay Ürker, kent merkezinde olaylar nedeniyle tahrip edilen işyerlerinde inceleme yaparken silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda Emniyet Müdürü Ürker yaralanırken, beraberindeki Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Koruma polislerinden Komiser Hüseyin Hatipolu şehit oldu, polis memuru Uğur Atlı ise yaralandı.

ŞEHİT OLAN KOMİSER HÜSEYİN HATİPOĞLU  VE AİLESİ

bzh0sgsiiae3p86.jpg

SONUNDA BU DA OLDU

Olay bugün saat 21.30 sıralarında kent merkezindeki Cenk Caddesi üzerinde meydana geldi. Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ülker, beraberinde emniyet görevlileri ile birlikte Kobani'ye düzenenlenen saldırılara tepki gösteren protestocuların tahrip ettiği işyerlerde inceleme yaparken, silahlı saldırı düzenlendi. Bir otomobilden otomatik silahlarla açılan ateş sonucu kurşunların isabet ettiği Emniyet Müdürü Ürker ile koruma polisi Uğur Atlı yaralandı, Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ile koruması Komiser Hüseyin Hatipoğlu şepit oldu. 

Saldırganlar aynı araçla olay yerinden kaçarken, yaralılar Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Emniyet Müdürü Ürker'in hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi. 

POLİS ALARMDA

Olayın hemen ardından Bilgöl Emniyet Müdürlüğü alarma geçti. Polis, saldırganların yakalanması için geniş çaplı araştırma başlatıken, kentin giriş ve çıkış noktaları kontrol altına alındı. 

İŞTE OLAY YERİ VE GÖRÜNTÜLER

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

Kaynak:Haber Kaynağı