POLİSLERE YAKALAMA KARARI ÇIKTI

POLİSLERE YAKALAMA KARARI ÇIKTI

“Yasadışı dinleme" yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 17 polisten 8'ini serbest bırakmış, 9'unu da tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine, “Yasadışı dinleme yaptıkları" iddiasıyla sevk edildikleri mahkemece serbest bırakılan 9 şüpheli polisten 5'i hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine, "Yasadışı dinleme yaptıkları" iddiasıyla sevk edildikleri mahkemece serbest bırakılan 9 şüpheli polisten 5'i hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

9 İTİRAZIN 5'İNİ KABUL ETTİ

Soruşturmayı yürüten Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Cumhuriyet Savcılarından Okan Özsoy, Edirne ve Terirdağ'da özel amaç için “Yasadışı dinleme" yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 17 polisten 8'ini serbest bırakmış, 9'unu da tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etmişti.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILMIŞLARDI

İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği, tutuklanma talebiyle sevk edilen polislerden tamamını, haklarında yurtdışına çıkış yasağı koyarak serbest bırakmıştı.

SAVCI İTİRAZ ETTİ

Soruşturmayı yürüten Savcı Okan Özsoy, geçen Cuma günü bir üst mahkeme sıfatı ile İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği'ne sunduğu dilekçeyle, 9 polisin serbest bırakılmasına itiraz ederek, haklarında yakalama kararı çıkarılmasını istedi.

MAHKEME 5 POLİS HAKKINDA YAKALAMA KARARI ÇIKARDI

İtirazı değerlendiren İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği, Savcı Özsoy'un itirazını kısmen kabul etti.

Mahkeme, serbest bırakılan 9 polisten, eski Edirne İstihbarat Şube Müdürü Özgür Nikbay ile Halil Hilal Seyfi, Fatih Atalay, Ahmet Özdil ve İbrahim Arslan adlı polisler hakkında yakalama kararı çıkardı.

Kaynak:Haber Kaynağı