Polisle esnaf yine karşı karşıya!

Polisle esnaf yine karşı karşıya!

Taksim'de Berkin Elvan için yapılacak olan basın açıklamasına polisin engel olması ve kitleye müdahale etmesinin ardından birçok esnaf ve polis yine karşı karşıya geldi.

15 Haziran günü ekmek almak için evinden çıkıp polisin biber gazı kapsülüne hedef olan ve 45 gündür komadan çıkamayan Berkin Elvan için ailesi tarafından yapılan çağrı sonucu bugün binlerce insan Taksim'de bir araya geldi. Polis, basın açıklamasının yapılmasına izin vermedi ve kitleyi önce İstiklal Caddesi'ne sonra da ara sokaklara sürükledi. Polisin yoğun ve sert müdahalesi esnasında Mis Sokak'ta bir esnafla polis amiri arasında yaşanan diyalog oldukça dikkat çekiciydi.

Görüntülerde polis amiri esnafa “Taş veriyorsun şişe veriyorsun sonra biz esnaf olarak ne yapayım diyorsun" diyerek tepki gösteriyor. "Benim ne suçum var" diyen esnafa amir, "Dolaylı olarak destek veriyorsun, taş veriyorsun, şişe veriyorsun. Polisi durdurmak suretiyle destek veriyorsun. Eylemcinin yeni formatı bu. Çalışmışsın, öğrenmişsin, eğiltilmişsin bir şekilde eylemci olarak."  diyor. Esnafsa polis amirine isyanla karışık tepki gösteriyor: "Ne oldu bir tane soda şişesi geldi, gözünü seveyim. Bu sokağı terörize ediyorsunuz her seferinde. Bize kızıyorsunuz sürekli. Niye müdahele ediyorsunuz? Yetkililere neden kızmıyorsunuz, bize kızıyorsunuz? Burada barışçıl gösteri var. Oradaydım ben. İnsanlar yıllardır burada basın açıklaması yapıyor. Herkes geliyor. Yiyor içiyor gidiyordu. Siz müdahale ettiğiniz için oluyor bunlar."

Bu tepkinin ardından amir birçok insanın polisin attığı gaz fişeği ve plastik mermiyle yaralanmasına rağmen yaralıları öne sürerek, "Kaç tane insan yaralandı bu mu barışçıl gösteri?" diye soruyor. Görüntülerin devamında aynı amirin bu kez başka bir esnafa yine "Taş veriyorsun, şişe veriyorsun" suçlamasını yönelttiği görülüyor.

İşte o görüntüler;