POLİSE YİNE ATEŞ AÇILDI 1 AĞIR 2 POLİS YARALI

POLİSE YİNE ATEŞ AÇILDI 1 AĞIR 2 POLİS YARALI

Mersin'deki olaylarda 4'ü polis, 6 kişi yaralandı.


MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde düzenlenen Kobani'ye destek eyleminde, açılan ateş ve taşlama sonucu 1'i ağır olmak üzere 2'si polis 4 kişi yaralandı. 

2 POLİS YARALI

Barbaros Mahallesi'nde eylemcilere müdahale eden Çevik Kuvvet Büro Amiri Serkan Yüksel, nereden ateşlendiği bilinmeyen silahtan çıkan saçma ile bacağından yaralandı. Fahrettin Paşa Mahallesi'nde hemzemin geçit yakınlarında görev yapan polis memuru Yakup Orçun ise kafasına gelen taş ile yaralandı. Yaralanan polisler Medikal Park Hastanesi'nde tedaviye alındı. 

Kavaklı Mahallesi'nde devam eden olayların yaşandığı bölgede bulunan Mustafa Uzun (36) ile Mesut Koçak (41), vücutlarına isabet eden saçmalar ile yaralandı. Göğsüne saçma isabet ederek ağır yaralanan Uzun ile hafif yaralanan Koçak, Tarsus Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ameliyata alınan Uzun'un hayati tehlikesi olduğu öğrenildi. 

TÜRKMEN GENÇLER YARALI

Yaşanan olayın ardından Kavaklı Mahallesi'nde toplanan kalabalığa müdahale eden polis, grubu biber gazı ve tazyikli su kullanarak dağıttı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şandır, bu olayı bir televizyon programındaki canlı yayında kendisine gelen mesajı aktararak duyurdu ve "Yaralananların Türkmen gençler olduğunu" söyledi. 

Kaynak:Haber Kaynağı