POLİSE ATMAK İSTEDİĞİ SES BOMBASI ELİNDE PATLADI

POLİSE ATMAK İSTEDİĞİ SES BOMBASI ELİNDE PATLADI

VAN'da dün gece polise atmak istediği ses bombası elinde patlayan PKK'lı gösterici yaralandı. Aynı mahallede sabah da 2 çocuk buldukları cismin patlaması sonucu yaralandı.Dün gece Van'ın Hacıbekir Mahallesi'nde bir grup PKK'lı göstericinin...

VAN'da dün gece polise atmak istediği ses bombası elinde patlayan PKK'lı gösterici yaralandı. Aynı mahallede sabah da 2 çocuk buldukları cismin patlaması sonucu yaralandı.

Dün gece Van'ın Hacıbekir Mahallesi'nde bir grup PKK'lı göstericinin yollara hendek kazarak eylem yaptığı ihbarı üzerini bölgeye çok sayıda polis sevkedildi. Olay yerine giden polis ekipleri, toplanan göstericilere gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Müdahale sırasında PKK'lılar ara sokaklara kaçarken, polise uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

Polisin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışma, 30 dakika sürdü. Bu sırada polise ses bombası atmak isteyen O.Y., bombanın elinde patlaması sonucu yaralandı. Çatışma sırasında polis vatandaşların evlerine girmesi için sık sık uyarılarda bulundu. Yaralı O.Y. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Öte yandan sabah saatlerinde polis özellikle Hacıbekir Mahallesi civarında, kişi veya kuruluşlara ait iş makinaları üzerinde araştırma başlattı.

ELLERİNDE BOMBA PATLADI

Öte yandan Hacıbekir Mahallesi Bayırlı Sokak'ta bu sabah amca çocukları Ö.İ. (15) ve M.İ. (13) çöpte buldukları bir cismi kurcalamak istedi. Bu sırada cisim çocukların elinde patladı. Patlamada yaralanan ve ambulansla Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Ö.İ ve M.İ'ye ilk müdahale burada yapıldı. Ancak durumu ağır olan M.İ. Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi'ne sevk edildi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak:Haber Kaynağı