POLİS, ZAMAN GAZETESİ ÖNÜNDE BEKLEYEN KALABALIĞA MÜDAHALE ETTİ

POLİS, ZAMAN GAZETESİ ÖNÜNDE BEKLEYEN KALABALIĞA MÜDAHALE ETTİ

ZAMAN Gazetesi'nin de içinde bulunduğu Feza Gazetecilik A.Ş.'ye kayyum atanmasının ardından gazetenin Yenibosna'daki binasının önünde toplanan kalabalığa...

ZAMAN Gazetesi'nin de içinde bulunduğu Feza Gazetecilik A.Ş.'ye kayyum atanmasının ardından gazetenin Yenibosna'daki binasının önünde toplanan kalabalığa polis tazyikli su, boyalı su ve biber gazıyla müdahale etti. Müdahale sonrası, kayyum heyeti polis ekipleri eşliğinde gazete binasına girdi.

Zaman Gazetesi'ne kayyum atanmasının ardından gazete önünde toplanmaya başlayan kalabalığın sayısı akşam saatlerinde iyice arttı. Polisin uyarısıyla trafiği engellemeden beklemeye başlayan kalabalığa, saat 23.15 sıralarında, megafonla, kaldırımı ve bina önünü boşaltmaları anons edildi. Ancak kalabalık uyarıya rağmen dağılmayınca, saat 23.25'te 2 TOMA eşliğinde, tazyikli ve boyalı su ile kalabalığa müdahale edildi. Bu sırada, gazetenin bahçesinde bekleyenler de biber gazı ve tazyikli suyla dağıtıldı.


Polis ekipleri ile kalabalık arasındaki kovalamaca ara sokaklarda da bir süre devam etti.


Bahçenin boşaltılmasının ardından, itfaiye ekipleri, binanın ana giriş kapısındaki zincirleri kesti. Daha sonra, kayyum olarak atanan Sezai Şengönül, Tahsin Kaplan ve Metin İlhan polis ekipleri eşliğinde Zaman Gazetesi binasına girdi.


Gazete binasına çok sayıda polisin de girdiği görülürken, bazı çalışanlar polise tepki gösterdi. Ancak gazete çalışanları kısa süre sonra binanın dışına çıkarıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı