Polis yine gaz bombası attı: 1 ağır yaralı

Polis yine gaz bombası attı: 1 ağır yaralı

Gazi Mahallesi'nde yaklaşık 40 bin kişi karakola doğru yürüyüşe geçti. Polis, gaz bombaları ile saldırdı. Bir kişinin kafasına gaz bombası isabet etmesi sonucu beyin kanaması geçirdiği ve durumunun ciddi olduğu bildirildi. Durumunun ciddi olduğu belirtile

Gazi Mahallesi'nde yaklaşık 40 bin kişi yürüyüş yaptı. Polisin gaz bombaları ile saldırması üzerine çok sayıda kişi yaralandı.

Gazi Mahallesi halkı bu gecede eski karakol durağında toplanarak, yürüyüşe geçti. Sloganlarla Gazi Karakolu'na doğru yürüyen yaklaşık 40 bin kişiye polis, gaz bombaları ve tazyikli suyla saldırdı. Polisin, ana cadde de ve ara sokaklarda zırhlı araçlarla halkın içerisine girerek, gaz bombası attığı bildirildi.

Polisin hedef alarak sıktığı gaz bombalarının kafasına isabet etmesi sonucu bir kişini beyin kanaması geçirdiği ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. İsmi öğrenilemeyen kişinin sağlık durumunun kritik olduğu ve mahalle dışındaki bir hastaneye sevk edildiği kaydedildi. Ayrıca bir kişinin de plastik mermiden dolayı yaralandığı gelen bilgiler arasında.


Bu arada polisin kafasına gaz atarak beyin kanaması geçiren kişinin kimliğinin Turan Akbaş olduğu öğrenildi. Akbaş'ın ameliyata alındığı ve durumun kritik olduğu bildirildi. Akbaş'ın Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyata alındığı öğrenildi.

Çatışma devam ediyor.