POLİS SURUÇ'TA ÖLEN ECE'NİN CENAZE TÖRENİNE SALDIRDI

POLİS SURUÇ'TA ÖLEN ECE'NİN CENAZE TÖRENİNE SALDIRDI

Bıraksınlar bu halk kendi evlatlarına sahip çıksın, gölge etmesinler, biz bu siyasi iktidardan başka hiçbir şey beklemiyoruz.

Şanlıurfa Suruç'taki bombalı saldırıda katledilen Ece Dinç'in cenazesinin ardından camide cenazeye katılanlarla polis saldırdı. Polis kalabalığa plastik mermi sıktı. Olayların ardından mezarlıktan çıkan HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, "Bıraksınlar bu halk kendi evlatlarına sahip çıksın, gölge etmesinler, biz bu siyasi iktidardan başka hiçbir şey beklemiyoruz" dedi.

KARACAAHMET MEZARLIĞINA DEFNEDİLDİ

Suruç'taki canlı bomba saldırısında hayatını kaybeden Ece Dinç (20) son yolculuğuna uğurlandı. Dinç'in cenaze namazı Üsküdar Karacaahmet Mezarlığı içinde bulunan Şakirin Camii'nde kılındı. Dinç'in cenazesi daha sonra Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi. 
 

POLİS KÜFÜR ETTİ İDDİASI

Ece Dinç'in defnedilmesi sonrasında polis Karacaahmet Mezarlığı içinde bulunan Şakirin Camii'nde halka saldırdı. Gruptakiler polisin kendilerine küfür ettiğini söyledi.

[Haber görseli]

Dinç'in cenazesine katılan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Burada az önce bir müdahale yaşanmış. İnsanlar acılı, cenazelerimizi kaldırıyoruz, halk cenazelerine, gençlere sahip çıkıyor. Mezarlık girişindeki plastik mermileri görmüşsünüzdür. Bunlar çok korkunç yaklaşımlar. Hala bu memleketi, bu halkı germeye, gerilim yaratmaya devam ediyorlar. Bıraksınlar bu halk kendi evlatlarına sahip çıksın, gölge etmesinler, biz bu siyasi iktidardan başka hiçbir şey beklemiyoruz. Ama insanlık değerlerini yerlere düşürmekten, insanlık değerleriyle oynamaktan vazgeçsinler" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı