Polis Sınır Tanımıyor Vatandaş Feryat Ediyor

Polis Sınır Tanımıyor Vatandaş Feryat Ediyor

SKY TURK  muhabirinin Gezi Parkından canlı yayında haberlere bağlanarak anlattığı olayı bir de o anda orada bulunan esnaf ve apartman görevlisinden dinledik:

Gezi Parkı sınırlarının hemen dışındaki yeşil alanda topluca börek ve meyve suyu ile kahvaltı eden yaklaşık otuz kişilik gruba “dağılın” diye uyarı veren polise, grubun cevabı çok netti; “sadece oturmuş bu yeşil alanda kahvaltı ediyoruz”  

Polis bir kere daha uyardı ve sonra gezi parkı sınırı dışında, yan tarafta kalan çimenlikte sadece kahvaltı eden gruba gaz ve tazyikli su ile müdahalede bulundu.

Bunu gören çevredekiler ve sadece oradan arabalarıyla işlerine giden birçok insan gördükleri karşısında şaşkınlık içinde arabalarını durdurup trafiği beş dakikalığına kapadılar ve polise “neden sadece çimende oturup kahvaltı eden insanlara gaz sıkıyorsunuz” şeklinde sorular yönelttiler, tepki verdiler ama kayda değer cevap alamadılar. 

Bu sırada polislerin karşısına geçen bir vatandaş, "Ağzımız yüzümüz duman oldu. Her gün böyle bu. Yeter artık amirinize söyleyin. Yeter! Yeter! Bu ülke bu kadar sahipsiz değil. Çoluğuma çocuğuma ekmek götürmek istiyorum. Sizin gazınızdan bıktım" diye bağırdı